Autor:

Zeleninová halucinace

Ingredience
Brambory
větší
6 ks
Červená paprika 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Brokolice
malá
 
Žampiony 100 g
Červená cibule 1 ks
Olivy 1 balíček
Česnek 2 stroužek
Rajčata 3 ks
Sýr Niva 150 g
Eidam sýr 200 g
Vejce 2 ks
Mléko 2 lžíce
Italské koření 1 lžíce
Citron 1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Paprika - sladká  

Postup přípravy:

Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená rajčata a cibuli, pokryjeme směsí uvařené brokolice, oliv, na kostky nakrájené nivy a paprik, pokrájeného česneku a na másle osmahnutých rozčtvrcených žampionů. Pokryjeme druhou polovinou na kolečka rozkrájených brambor. Celé zasypeme kořením (dobré je i čerstvé).

V misce smícháme nastrouhaný sýr, mléko a 2 celá vejce na tekutější kaši. Okořeníme, ochutíme citronem a dle chuti osolíme a opepříme. Celou směsí pokryjeme vrchní vrstvu brambor. Pro hezkou kůrku posypeme sladkou paprikou.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, než sýr zhnědne.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Cuketová pomazánka s pistáciemi Cuketa & lilek - skvělá dvojka pro konec léta Články z

Komentáře k receptu: Zeleninová halucinace

Komentáře

  1. Martina M.   01.08.2013 | 13:42 | reagovat | závadný

    Tak jsem take vyzkousela, ale nam moc nechutnalo. Podle me je to trochu prekombinovane. Cibulka, cesnek a papriky byly tvrde (zapekala jsem 25 min) a na chut taky nic moc. Uz delat nebudu. :-(

  2. Anna Šindelářová   30.10.2005 | 9:00 | reagovat | závadný

    díky za vysvětlení pojmu italské koření, halucinaci jsme udělali - byla super - jako koření jsme použli směs koření na pizzu, ani členové rodiny milující maso neodolali libé vůni tohoto pokrmu a konstatovali svorně - je to dobrůtka

  3. Jindřiška   28.10.2005 | 16:29 | reagovat | závadný

    Neměla jsem sice brokolici, ale použila jsem místo ní květák. Žampióny jsem také neměla. Přesto to bylo vynikající. I manžel si pochutnal:-) Se žampíky by to mohlo být možná lepší.

  4. Simča Sládková   27.10.2005 | 15:33 | reagovat | závadný

    ITALSKÉ KOŘENÍ 3 lžíce tymiánu, 3 lžíce dobromysli, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce bazalky. Směs čerstvých nebo sušených bylin používáme na pizzu, těstoviny nebo do jiných specialit.

  5. Anna Šindelářová   24.10.2005 | 20:13 | reagovat | závadný

    Rádi by sme vyzkoušeli,ale bohužel sme narazili na zásadní problém-na naši jistou neznalost italského koření. A tak vás prosíme o upřesnění. Předem děkujeme za případnou odpověd.......

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web