Zeleninová halucinace

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks brambory větší
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • brokolice malá
    • 100
      g žampiony
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      balíček olivy
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      ks rajčata
    • 150
      g sýr niva
    • 200
      g eidam sýr
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce italské koření
    • 1
      ks citron
    • sůl
    • pepř mletý
    • paprika - sladká

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvařené brambory nakrájíme na plátky a polovinu dáme na dno zapékacího pekáčku a posypeme vegetou a osolíme. Na ně navrstvíme na kolečka nakrájená rajčata a cibuli, pokryjeme směsí uvařené brokolice, oliv, na kostky nakrájené nivy a paprik, pokrájeného česneku a na másle osmahnutých rozčtvrcených žampionů. Pokryjeme druhou polovinou na kolečka rozkrájených brambor. Celé zasypeme kořením (dobré je i čerstvé).
2
V misce smícháme nastrouhaný sýr, mléko a 2 celá vejce na tekutější kaši. Okořeníme, ochutíme citronem a dle chuti osolíme a opepříme. Celou směsí pokryjeme vrchní vrstvu brambor. Pro hezkou kůrku posypeme sladkou paprikou.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut, než sýr zhnědne.

Komentáře k receptu

  • Martina M.
    Martina M. |

    1. 8. 2013 13:42

    Tak jsem take vyzkousela, ale nam moc nechutnalo. Podle me je to trochu prekombinovane. Cibulka, cesnek a papriky byly tvrde (zapekala jsem 25 min) a na chut taky nic moc. Uz delat nebudu. :-(

  • Anna Šindelářová
    Anna Šindelářová |

    30. 10. 2005 09:00

    díky za vysvětlení pojmu italské koření, halucinaci jsme udělali - byla super - jako koření jsme použli směs koření na pizzu, ani členové rodiny milující maso neodolali libé vůni tohoto pokrmu a konstatovali svorně - je to dobrůtka

  • Jindřiška
    Jindřiška |

    28. 10. 2005 16:29

    Neměla jsem sice brokolici, ale použila jsem místo ní květák. Žampióny jsem také neměla. Přesto to bylo vynikající. I manžel si pochutnal:-) Se žampíky by to mohlo být možná lepší.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    27. 10. 2005 15:33

    ITALSKÉ KOŘENÍ 3 lžíce tymiánu, 3 lžíce dobromysli, 3 lžíce rozmarýnu, 1 lžíce šalvěje, 4 lžíce bazalky. Směs čerstvých nebo sušených bylin používáme na pizzu, těstoviny nebo do jiných specialit.

  • Anna Šindelářová
    Anna Šindelářová |

    24. 10. 2005 20:13

    Rádi by sme vyzkoušeli,ale bohužel sme narazili na zásadní problém-na naši jistou neznalost italského koření. A tak vás prosíme o upřesnění. Předem děkujeme za případnou odpověd.......

  • Pavel
    Pavel |

    24. 10. 2005 12:07

    Vyzkoušíme!

  • Bára Bláhová
    Bára Bláhová |

    22. 10. 2005 20:16

    Výborné..!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    20. 10. 2005 10:54

    Tak toto bude určite super !!!