Autor:

Zeleninová aspiková bábovka

Střední
Ingredience
Květák 1 ks
Mrkev 500 g
Zeleninový vývar 2 kostka
Sůl  
Brokolice
větší
1 ks
Želatina
v prášku
2 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Do hrnce s vařícím se zeleninovým bujonem, který případně ještě osolíme, přidáme rozebraný na růžičky květák a košťál brokolice, pak na silnější asi 1 cm nakrájená kolečka mrkve a na posledních 6 minut růžičky brokolice.

Uvařenou zeleninu vyjmeme, vývar necháme zchladnout asi na 50 °C, oddělíme 1 litr a rozpustíme v něm želatinu, předem namočenou v trošce studené vody. Do bábovkové formy nalijeme na dno trochu želatinového roztoku a necháme ho ztuhnout v chladu. Pak na něj navrstvíme nakrájenou zeleninu, zalijeme ji želatinovým roztokem a opět necháme ztuhnout. Takto pokračujeme až do vypotřebování surovin.

Hotovou bábovku dobře vychladíme. Pak formu obalíme nahřátou utěrkou, obrátíme ji dnem vzhůru a bábovku vyklopíme. Prosím kuchařinky, které tento recept už mají vyzkoušený, ať mi napíšou, jak jim bábovka chutná. Já ji osobně ještě nevyzkoušela, tento recept jsem dostala od známé.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Králičí rillettes s ředkvičkami a okurkou Svěží chutě v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Zeleninová aspiková bábovka

Komentáře

  1. Michaela Atherton   15.05.2006 | 14:41 | reagovat | závadný

    Delala jsem aspik vcera a uz je snedeny:o] Dala jsem do nej michanou zeleninu a kureci maso a spoustu cibule.

  2. Petra   19.01.2006 | 15:01 | reagovat | závadný

    Aspik je moc dobry, zalezi co do nej date. Zelatinu delam platkovou, ochutim octem, vegetou, soli a cukrem, a pak do toho dam vetsinou klasiku. Sunku se salatem a navrch zeleninu.... Delala jsem to nekolikrat. Vypada to originalne a je to lepsi nez porad salamy :)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web