Zelenina v sýrovo-pivním těstíčku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • zelenina brokolice, květák, celer, cuketa, mrkev
    • 2
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • sůl
    • 1
      sklenice pivo
    • hladká mouka
    • 100
      g cihla
    • olej
    • bylinky zelené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu - jakou máme, nebo mix lehce podusíme na páře do křupava. Brokolici a květák na růžičky, celer na plátky, mrkev na půlky, cuketu na kolečka.
2
Na těstíčko rozmícháme vajíčka, pivo, mouku, nastrouhaný sýr a utřený stroužek česneku, okořeníme, osolíme.
3
Osolenou zeleninu namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje na pánvi. Po osmažení necháme přebytečný olej vsáknout do papírového ubrousku.
4
Podáváme s různě upravenými bramborami a syrovou zeleninou. Dobrá je i na studeno. Nejlepší je ještě tatarka, buď obyčejná nebo odlehčená.
5
Odlehčená tatarka: kelímek zakysané smetany, 4 lžíce majolky Hellmans, sůl, pepř, malá nakrájená okurka a cibulka. Vše zamíchat.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.