Zelenina na kari

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g řapíkatý celer
    • 200
      g mrkev
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks rajčata
    • 200
      g mungo - klíčky
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,5
      lžička kari
    • sůl
    • pepř mletý
    • 200
      ml zeleninový vývar
    • 100
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička škrobová moučka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Celer nakrájíme na kousky, mrkev na plátky, cibuli a rajčata na měsíčky. Výhonky mungo přebereme. Na rozehřátém másle opečeme celer, mrkev a cibuli, poprášíme kari kořením a opražíme, zředíme vývarem a dusíme asi 10 minut.
2
Asi 3 minuty před koncem dušení přidáme k zelenině rajčata i výhonky a směs dobře prohřejeme.
3
Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou a zeleninu zahustíme. Dochutíme zbytkem kari, solí a pepřem.
4
Podáváme s rýží nebo brambory.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.