Autor:

Zelenina na kari

Střední
Ingredience
Řapíkatý celer 400 g
Mrkev 200 g
Cibule 1 ks
Rajčata 4 ks
Mungo - klíčky 200 g
Máslo 2 lžíce
Kari 1/2 lžička
Sůl  
Pepř mletý  
Zeleninový vývar 200 ml
Smetana ke šlehání 100 ml
Škrobová moučka 2 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Celer nakrájíme na kousky, mrkev na plátky, cibuli a rajčata na měsíčky. Výhonky mungo přebereme. Na rozehřátém másle opečeme celer, mrkev a cibuli, poprášíme kari kořením a opražíme, zředíme vývarem a dusíme asi 10 minut.

Asi 3 minuty před koncem dušení přidáme k zelenině rajčata i výhonky a směs dobře prohřejeme.

Smetanu rozmícháme se škrobovou moučkou a zeleninu zahustíme. Dochutíme zbytkem kari, solí a pepřem.

Podáváme s rýží nebo brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zelenina na kari

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web