Autor:

Zelené halušky s nivovou omáčkou

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Mražený špenát 450 g
Hladká mouka
dle potřeby
 
Sůl  
Pepř mletý  
Vejce 3 ks
Slanina 200 g
Mléko 2 dl
Zakysaná smetana 125 g
Česnek 6 stroužek
Měkký sýr
Bambino, nebo jiný
1 ks
Sýr Niva 200 g
Parmazán 100 g

Postup přípravy:

Špenát rozmrazíme, ochutíme solí a pepřem. Do vychladlého vmícháme vejce, a mouky tolik, aby jsme měli husté těsto a mohli házet halušky do osolené vroucí vody. Mezitím ve velkém hrnci (nejlépe ve woku) rozškvaříme slaninu nakrájenou na proužky. Na slaninu hážeme uvařené halušky. Na talíři polijeme nivovou omáčkou: ohřejeme mléko se smetanou, přidáme sýry a utřený česnek. Vaříme, dokud se sýry nerozpustí, omáčku necháme převařit a odstavíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Ořechové menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Zelené halušky s nivovou omáčkou

Komentáře

  1. Simča Bábská   18.09.2007 | 10:56 | reagovat | závadný

    Výborné, včera byly k večeři, ale protože moji chlapi nejedí sýrovou omáčku, anglickou jsem smíchala s nakrájenou uzeninou, opekla do křupava a promíchala s haluškami. Úplně chrochtali blahem. :-)

  2. Jana   20.09.2006 | 11:28 | reagovat | závadný

    Špenátové noky vařím,jsou pěkně zelené,na poprvé mi na to doma koukali všelijak,ale snědli to.Jen místo slaniny polévám rozpuštěným máslem a sypu strouhaným uzeným sýrem.

  3. M   29.09.2005 | 18:59 | reagovat | závadný

    To je dobrotka...

  4. Tereza Jarčušková   22.09.2005 | 7:31 | reagovat | závadný

    Barborka, myslím si, že ten špenát prejde, ja robím podobné noky. On je totiž na jemno nasekaný, pokiaľ ho kúpite v obchode mrazený. Ak máte čerstvý, tak ho rozmixujte.

  5. Barbora   20.09.2005 | 18:53 | reagovat | závadný

    Já je dělám přes cedník, projde to

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web