Autor:

Zelená polévka – zaklechtanka

Snadné
Ingredience
Kopřiva
mladá i s natí - nadrobno nakrájená
2 lžíce
Pažitka 2 lžíce
Šťovík 2 lžíce
Líbeček 2 lžíce
Petrželka 2 lžíce
Pampeliška
mladé listy
2 lžíce
Řebříček 2 lžíce
Brambory 4 ks
Voda 500 ml
Kyselá smetana 1 l
Hladká mouka 3 lžíce
Sůl  
Máslo  
Ocet
dle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a zalejeme smetanou s rozkvedlanou moukou a ještě povaříme. Podle chuti osolíme a přikyselíme.

Tato polévka se u nás vždy vařila po Velikonocích z nejmladších rašících bylinek a babička jí také říkala „čistička krve“

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
S dárky do zásuvky zabodujete! Inspirujte se skvělými tipy. [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Zelená polévka – zaklechtanka

Komentáře

  1. Kac   03.05.2011 | 18:19 | reagovat |

    Vřele všem doporučuji, je výborná. Děkuji za skvělý recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web