Autor:

Zelená polévka – zaklechtanka

Snadné
Ingredience
Kopřiva
mladá i s natí - nadrobno nakrájená
2 lžíce
Pažitka 2 lžíce
Šťovík 2 lžíce
Líbeček 2 lžíce
Petrželka 2 lžíce
Pampeliška
mladé listy
2 lžíce
Řebříček 2 lžíce
Brambory 4 ks
Voda 500 ml
Kyselá smetana 1 l
Hladká mouka 3 lžíce
Sůl  
Máslo  
Ocet
dle chuti
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Brambory nakrájíme nadrobno a vložíme do vroucí osolené vody. Bylinky podusíme na trošce másla asi 4 min. K poloměkkým bramborám vložíme bylinky a zalejeme smetanou s rozkvedlanou moukou a ještě povaříme. Podle chuti osolíme a přikyselíme.

Tato polévka se u nás vždy vařila po Velikonocích z nejmladších rašících bylinek a babička jí také říkala „čistička krve“

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Zelená polévka – zaklechtanka

Komentáře

  1. Kac   03.05.2011 | 18:19 | reagovat |

    Vřele všem doporučuji, je výborná. Děkuji za skvělý recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web