Zelená omáčka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: lada.patkova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g slanina
    • 1
      ks pórek
    • 1
      lžička petrželka
    • 1
      lžička bazalka čerstvá i sušená
    • 1
      kostka masox bylinkový (petržel, česnek) - nemusí být
    • 0,5
      stroužek česnek nemusí být
    • 2
      ks tavený sýr ne nízkotučné
    • 100
      g sýr
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      balení těstoviny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na kousky a pórek na kolečka. Rozehřejeme olivový olej a vhodíme na něj slaninu. Osmažíme a pak přidáme česnek a pórek. Zalijeme asi 2 dcl vody. Přidáme Bylinkovou kostku a tavený sýr. Když se tavený sýr rozpustí, stáhneme z ohně a vsypeme do omáčky strouhaný sýr a velké množství bylinek (čím více, tím lépe). Promícháme. Omáčku zamícháme do těstovin.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.