Želé z jablek a ananasu

Hodnocení:

Moje:

25 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g ananas
    • 650
      ml jablečný mošt
    • 350
      g cukr krystal
    • 1
      balení gelfix Super 3:1

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ananas oloupeme, odstraníme středový stvol, nakrájíme na malé kousky a odvážíme.
2
Do hrnce vložíme ananas a nalijeme jablečný mošt. Obsah sáčku Gelfix smícháme se dvěma polévkovými lžícemi cukru a přidáme k ovoci.
3
Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.
4
Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu, důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 kávové lžičky právě svařeného želé. Pokud je želé po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané kávové lžičky kyseliny citronové.
5
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
6
Sklenice během fáze chladnutí několikrát obrátíme, aby se kousky ananasu rovnoměrně rozdělily.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.