Autor:

Želé z jablek a ananasu

25 minut PT0H25M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Ananas 200 g
Jablečný mošt 650 ml
Cukr krystal 350 g
Gelfix
Super 3:1
1 balení
Želé z jablek a ananasu

Postup přípravy:

Ananas oloupeme, odstraníme středový stvol, nakrájíme na malé kousky a odvážíme.
Do hrnce vložíme ananas a nalijeme jablečný mošt. Obsah sáčku Gelfix smícháme se dvěma polévkovými lžícemi cukru a přidáme k ovoci.
Za stálého míchání vaříme asi 1 minutu.
Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu, důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 kávové lžičky právě svařeného želé. Pokud je želé po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané kávové lžičky kyseliny citronové.
Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.
Sklenice během fáze chladnutí několikrát obrátíme, aby se kousky ananasu rovnoměrně rozdělily.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Želé z jablek a ananasu

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web