Želé řezy od Aninky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kajkajak

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 7
      lžíce mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      kg jablka
    • 7
      lžíce cukr
    • 1
      ks citronová šťáva z
    • 1
      ks grapefruit z něho šťáva
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      hrst rozinky
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      špetka skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku, cukr, nastrouhaný tuk, vejce, 1 vanilkový cukr, mléko, citronovou šťávu, prášek do pečiva a citronovou kůru zpracujeme na vále, těsto rozdělíme na dva díly a každý díl vyválíme ve velikosti plechu, jeden díl dáme na vymazaný plech máslem a propícháme vidličkou. Jablka nastrouháme a smícháme s cukrem, šťávou z citronu a grapefruitu, pudinkovými prášky, rozinkami, jedním vanilkovým cukrem a skořicí, míchanici rozprostřeme na připravený díl těsta na plechu a přikryjeme druhým vyváleným dílem, propícháme vidličkou a posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 175 °C 25-30 minut
2
Pudinkový prášek nemusí být jen vanilkový, například i s malinovým, jahodovým, kakaovým, citronovým, mandlovým apod. pokaždé má buchta jinou chuť, ale vždy je výborná. Jablíčka s pudinkem po vychladnutí se změní na vynikající želé.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova
    Mila Foglova |

    18. 11. 2007 00:46

    dekuji vsem za pochvalu, hlavne ze Vam chutnalo

  • Andra
    Andra |

    6. 11. 2007 08:44

    Veľmi dobré, nám chutili najviac keď boli čerstvé.

  • Zdeňka Svačinová
    Zdeňka Svačinová |

    5. 11. 2007 15:58

    Vyzkoušeno,řezy jsou opravdu moc dobré čerstvé i dneska třetí den.Dávám za1.

  • barča
    barča |

    4. 11. 2007 12:56

    Dopečeno, snědeno. 1. dělla l jsen z poloviční dávky, bylo to akorát do klasické remosky. Místo grepu citron.

  • Petra
    Petra |

    31. 10. 2007 08:00

    Řezy jsou moc dobré. Jen jsem místo šťávy z grapefruitu dala rum. A pudink jsem dala jeden vanilkový a jeden karamelový. Byla to mňamka.

  • Jakub Fryštacký
    Jakub Fryštacký |

    28. 10. 2007 15:19

    Dneska jsme to pekli a stálo to za to. :-)

  • Stáňa V
    Stáňa V |

    27. 10. 2007 18:25

    Tento koláč peču večer, aby do rána pěkně želé ztuhlo. Moje rodinka tvrdí , že druhý den je stejně nejlepší. Dávám za 1 a doporučuji vyzkoušet.