Zedníčkova polévka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l voda
    • hovězí maso jemné
    • brambory
    • kořenová zelenina směs (běžně se dá koupit v zelenině či na trhu)
    • 0.25
      l smetana
    • jíška
    • majoránka
    • kmín
    • sůl
    • pepř mletý
    • maggi

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do vařící se vody vložíme nakrájené brambory a zeleninovou směs, asi po 5 minutách přidáme hovězí maso, majoránku, kmín. Zalijeme smetanou, přidáme asi 2 kávové lžičky jíšky, podle chuti přidáme sůl, pepř, maggi a vaříme 15-20 minut.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Kristýna Blažková
    Kristýna Blažková |

    9. 1. 2007 11:03

    Včera jsem polévku zkoušela a upřímně - žádná bomba... Jíst se to dalo, ale že bych se po tom utloukla, to tedy ne...

  • Marta P.
    Marta P. |

    21. 10. 2006 14:52

    Nejsem polévková, ale zkusila jsem a je opravdu vynikající. Hovězí jsem semlela a dala vařit přímo s bramborami. Kombinace majoránka - smetana se mi zdála zvláštní, ale skutečně to nemá chybu

  • Petr Z.
    Petr Z. |

    17. 5. 2005 17:10

    tento recept můžete publikovat na webu

  • Petr Z.
    Petr Z. |

    13. 5. 2005 13:10

    ano raději to maso povařet trochu déle doporučuji!!

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    13. 5. 2005 09:45

    Právě jsem dovařila - je to málo. Buď budu příště dělat na miniaturní kostičky, nebo, a to spíš, maso si předvařím zvlášť. Jinak je vynikající! Budu vařit . Kdyby tak prababička věděla, pře právě dostala jedničku:o)))

  • as
    as |

    13. 5. 2005 09:07

    Také se mi zdá, že hovězí maso se musí vařit déle.

  • Křížová
    Křížová |

    13. 5. 2005 09:00

    A neni to malo času vařit jen 15-20 min hovězí maso?

  • Petr Z.
    Petr Z. |

    12. 5. 2005 18:32

    nakrájet na kostičky

  • Naďa
    Naďa |

    12. 5. 2005 15:18

    Chci tuto polévku vyzkoušet,ale mám dotaz,maso dát vcelku,nebo taky nakrájet?Díky za odpověd.

  • Petr Z.
    Petr Z. |

    12. 5. 2005 13:16

    tento recept se v naší rodině drží již dlouho po generace tento recept je prababičky prababička dělala ten to recept předpokládám že je tak z 18 stolětí nebo již déle a ta polévka je opravdu výtečná doporučuji!

  • Jaroslava Fibychová
    Jaroslava Fibychová |

    12. 5. 2005 13:14

    Hm.... Opravdu výtečná polévka hlavně to dobře dochutila ta smetana jak jste psal dělala jsem ji rodině a těm to chutnalo prosilili mě at ji udělám až příště přijede dcera s vnoučaty tak ji jim udělám děkuji že jste sem přidal tak úžasný recept vy jste kuchař?