Autor:

Zdravější sekaná

Střední
Ingredience
Sojový granulát
(Bonavita)
1/2 balíček
Cibule 1 ks
Česnek
8-10
10 stroužek
Kapie 1 ks
Tofu 1 kostka
Majoránka 1 lžíce
Pepř mletý  
Sůl  
Strouhanka  
Drůbeží párky
2-3
3 ks
Vejce 3 ks
Zdravější sekaná

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Sójové

Sojový granulát uvaříme v osolené vodě, scedíme ho. V hrnci na trošce oleje smažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme k ní na tenčí plátky nakrájené stroužky česneku a po chvilce i na malé kostičky nakrájenou papriku, společně smažíme, dokud paprika trochu nezměkne a necháme zchladnout. Marinované tofu nakrájíme na malé kostičky, smícháme ho s uvařeným soj. granulátem, přidáme osmaženou směs z cibule, česneku a papriky, syrová vejce, koření a strouhanku na zahuštění hmoty a řádně promícháme. Vymazaný a strouhankou vysypaný srnčí hřbet poté naplníme do poloviny hotovou směsí, doprostřed podélně vtlačíme párky a vedle párků naskládáme na měsíčky pokrájená uvařená vejce, aby byly párky v obležení. Na to navrstvíme zbytek hmoty, zahladíme, srnčí hřbet překryjeme alobalem a vložíme do trouby, kde pečeme při 220 °C. Po cca půlhodince pečení alobal sundáme a necháme péct nezakryté, aby se udělala kůrčička. Ke konci teplotu snížíme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Základní těsto na palačinky Palačinky opravdu pro každého. Vyzkoušejte úžasné recepty! Články z

Komentáře k receptu: Zdravější sekaná

Komentáře

  1. Simča B.   08.11.2008 | 10:59 | reagovat |

    Opravdu vynikající :o) Dělali jsme společně s přítelem, voněl celý byt. Už se těším, až si ji zase příště uděláme a rozodně řadím mezi oblíbené. Dávám obrovskou 1 :o)

  2. Vlaďka Daranská   27.10.2008 | 21:39 | reagovat |

    :-))to máte pravdu,Oldo:-).. ale když by se do ní šoupnul klasický párek nebo buřtík.....:-)) Vegeťáky ale taky nejsou k zahození...asi to nakonec přejmenuju;-))

  3. Olda G   27.10.2008 | 19:03 | reagovat |

    Ten název je zavádějící! To já dělám zdravější sekanou! S masem asi 1/2 na1/2. Tohle by se mohlo jmenovat ZDRAVÁ sekaná :o))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web