Žďárský koláč babičky Kostelecký

Střední
Na těsto:
Polohrubá mouka 200 g
Cukr krupice 100 g
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Vejce 1 ks
Máslo 50 g
Na krém:
Tvaroh 0 kg
Brambory
vařené
200 g
Cukr 50 g
Vejce 1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z mouky, cukru, prášku do pečiva, vejce a másla si uděláme žmolenku. 2/3 nasypeme na dno vymazané a vysypané formy. Na žmolenku rozetřeme krém, který si vytvoříme smícháním tvarohu, vychladlých a najemno nastrouhaných brambor, cukru a vajíčka. Na krém nasypeme zbytek žmolenky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C, přibližně 20-30 minut (dokud žmolenka nezrůžoví).

Toto množství je zhruba na kulatou dortovou formu. Když chci péct na plechu, peču z dvojité dávky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Reklama
Bazalkové tiramisu Dokonalé snoubenky: Jahody & rebarbora Články z

Komentáře k receptu: Žďárský koláč babičky Kostelecký

Komentáře

  1. kamca macikova   02.07.2008 | 14:28 | reagovat | závadný

    tento recept se mi moc libi,urcite vyzkousim v nejblizsi dobe.dotaz-s tim sacekm to pak ale stejne musite nozem rozetrit,ze?diky

  2. Amy   22.07.2007 | 18:52 | reagovat | závadný

    moc dobré to je

  3. Jana Cz.   12.06.2007 | 20:41 | reagovat | závadný

    Lžička je dobrý způsob, ale ještě rychlejší je nanášení zdobícím pytlíkem nebo úplně obyčejným sáčkem, kterému ustříhneme růžek.

  4. Hela -   12.06.2007 | 15:24 | reagovat | závadný

    Pokud roztíráte hmotu na "pohyblivý základ" např. žmolenku , je nejlepší nabírat krém malou lžičkou a pokládat jeden bobeček-mezera-další bobeček-mezera atd. a potom ty mezery zamazat špičkou nože nebo vidličkou. Velikost mezer závisí na tom, jestli mám krému hodně nebo málo, aby se mi nestalo, že mi dojde.

  5. Kateřina Dvořáková   12.06.2007 | 10:37 | reagovat | závadný

    Poznámka, kterou jsem zapomněla - krém na žmolenku roztírat opatrně, není řídký a žmolenka není jednotné těsto, takže to jde hůř... Ale jde to :c)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web