Autor:

Závitky z koňského masa

Střední
Ingredience
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín  
Hořčice kremžská  
Vysočina 16 plátek
Kysané zelí 250 g
Cibule
Červená paprika 1/2 
Česnek 6 stroužek
Jalovec 5 ks
Bobkový list
Bránice  
Koňská roštěnka 4 ks
Koňská klobása 1 ks
Vepřové sádlo 6 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Roštěnku naklepeme a posolíme z obou stran. Z jedné strany lehce popepříme mletým bílým pepřem, posypeme drceným kmínem a potřeme kremžskou hořčicí(1 kávová lžička s kopečkem na jednu roštěnku. Pak poklademe na každou roštěnku 4 kolečka salámu vysočina a následně na drobné kostičky nakrájenou 1/4 koňské klobásy. Úplně nahoru rozestřeme kysané zelí. Závitek svineme a poté zabalíme do bránice (není třeba ani párátek ani svorek). Na pánvi na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a česnek spolu s paprikou nakrájenou na čtverečky. Do rozpáleného oleje pak vložíme závitky, osmahneme z obou stran, podlijeme vodou, přidáme jalovec, bobkový list a dusíme pod pokličkou. Po asi hodině přidáme sádlo a dusíme za stálého podlévání do měkka. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží a kyselou okurkou.

Odkaz na diskusní fórum k tomuto „kontroverznímu“ receptu najdete http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?t=384

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Guacamole avokádový dip IQ menu nejen pro vaši hlavu Články z

Komentáře k receptu: Závitky z koňského masa

Komentáře

  1. Michal   18.12.2014 | 19:36 | reagovat | závadný

    Milé dámy, napsaly jste zde mnoho neobjektivních komentářů a ač to často nedělám, dovolím si komentář. Mě totiž zvedají zase naopak ze židle lídé-vegetariáni, co maso nejedí ale i tak vědí o mase všechno a všechno nejhorší. V tom případě nám nechte maso a běžte si se svými komentáři k hrachovce, nebo rajské. Dále pak nerozumím Vám chovatelkám, jimiž se tu nazýváte. Konina je konina. Vepřové je vepřové a hovězí je hovězí. Vše je to maso jako každé jiné s tím rozdílem, že koňáci a příznivci jezdeckého sportu řekli, že kůň se nejí, protože to je kůň. Postrádá to veškerou logiku. Chlaďas pracuje v lese. Anglán běhá. Býk se stará o stádo. Vůl oře či tahá povozy. Prase je srovnatelné inteligencí s koněm. Ale všechny je sežerem, jenom koně ne. Nedává mi to smysl, opravdu ne. Nehledě na to, že konina je delikátní maso. Ale to vám tu radši nebudu vysvětlovat, nebo bych schytal hněv boží. Podotýkám, že jsem absolventem zemědělské školy kde byl chov koní a jezdectví jeden z oborů. Jím zeleninu i maso, protože ať se to vegetariánům či veganům líbí nebo ne, jsme všežravci. Mám rád zvířata a mám velmi kladný vztah k přírodě. Ale mám rád krávy i prasata stejně tak jako koně. Takže ano, klidně si dám koninu. Plést do toho psi a kočky je ovšem krajně nevhodné, protože jsou to odpradávna zvířata společenská. Ten kdo je žere má buď velký hlad, duševní poruchu a nebo je válka. Tečka.

  2. ondís   11.11.2012 | 16:24 | reagovat | závadný

    velmi dobré a chutné i zdravější než vepřové

  3. Lucie Trpkošová   20.08.2009 | 8:38 | reagovat | závadný

    Dobrý den, žádný komentář jsme u receptu nemazali. Komentáře se u každého receptu objeví automaticky po správném odeslání. Editorka za pomoci programátora je pak může jen zpětně mazat. Takže pokud se Vám komentář nezobrazil, zřejmě jste jej špatně odeslala, nebo nastala chyba v přenosu na server. Prosím, nehledejte za tím nic osobního, nebo souvisejícího s Vaším příspěvkem. S pozdravem Lucie Trpkošová

  4. zdenka supolova   19.08.2009 | 18:17 | reagovat | závadný

    Proč múj naprosto slušný a korektní komentář z dnešního dopoledne nebyl zveřejněný a paní Marii ano?Děkuji za odpověď.

  5. Marie Šindelová   19.08.2009 | 17:52 | reagovat | závadný

    Osobně jsem ještě "koninu" nevařila,ale pamatuji si,že moji prarodiče ji měly jako oblíbenou(takže jsem jí možná i jedla,a ani o tom nevím).Tato diskuze je velmi ošemetná a oči telátka jsou velice krásná,jak píše Edita,a telecí se běžně tepelně upravuje.Kdyby vám někdo Mílo řekl,že máte oči jako kráva,neberte to jako urážku,ale lichotku,protože kráva má také neskutečně krásný pohled,a ty dlouhé řasy!A Niobe to vystihla myslím dobře,že chlapům(určitě jsou vyjímky) by tato krmě chutnala.Jsem zvědavá,kdo to vyzkouší a napíše,jaké to bylo.Pan Černín určitě není sám,kdo jí koňské maso.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web