Závitky s jablečnou náplní

Hodnocení:

Moje:

90 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks jablka
    • 4
      ks vepřové maso tenké
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • sůl
    • 50
      g rozinky
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka
    • 500
      g zelené fazolky - sterilované
    • 1
      lžíce škrobová moučka nebo běžná mouka
    • 500
      ml voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka omyjeme, osušíme, rozčvrtíme, odstraníme jádřince a nahrubo nastrouháme. Jablka pak promícháme se strouhankou, citronovou štávou, trochou soli a rozinkami. Řízky omyjeme, osušíme, dotenka naklepeme, osolíme, opepříme a rozprostřeme na ně jablečnou hmotu, svineme do závitku a sepneme.
2
Pak je obalíme v mouce.
3
Rozehřejeme 2 lžíce másla a závitky na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme 500 ml vroucí vody a necháme přikryté asi 45 minut dusit.
4
Pozn. jde i v tlakovém hrnci, pak bude doba asi 30-35 minut.
5
Škrobovou moučku rozmícháme ve lžičce vody a přidáme ke štávě. Osolíme a opepříme.
6
V hrnci přivedem k varu 1 l vody s 1 lžící soli. Fazolky omyjeme, očistíme, rozpůlíme a vaříme ve vodě asi 10 minut. Pak je slijeme studenou vodou a necháme okapat.
7
Šalotku oloupeme a nakrájíme na kostičky, necháme zesklovatět na zbytku másla. Přidáme fazolky, prohřejeme je, osolíme a opepříme.
8
Závitky podáváme s omáčkou, fazolkami a bramborovou kaší.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • nikola
    nikola |

    17. 2. 2008 15:28

    Ackoli jsem misto veproveho pouzila hovezi a podavala s ryzi, bylo to super! Zajimava a vyborna kombinace, doporucuji vyzkouset