Autor:

Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

Střední
Ingredience
Strmělka mlženka 2 kg
Voda 1 l
Ocet 1/2 l
Sůl 2 lžíce
Cukr 12 lžíce
Nové koření
Kuliček
15 ks
Pepř celý
Kuliček
15 ks
Hřebíček 1 ks
Bobkový list 2 ks
Feferonka
1 - 2
2 ks
Cibule
Velké
3 ks
Slunečnicový olej 3 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z hub

Mlženky, čirůvky fialové, dvoubarvé, hlívy ústřičné otřeme vlhkým hadříkem (já je umývám) a rozkrojím na půlky( asi 4×4 cm). Třeně (nohy) odstraníme. Dáme do hrnce a podle toho, kolik máme hub, tak do poloviny naplníme nálevem z jednoho dílu octa a dvou dílů vody. Přidáme koření. Vše vaříme asi 10 minut.

Mezi tím si připravíme cibuli nakrájenou na kolečka a 3,5 l sklenici. Cibule musí být víc než 1/3 množství hub. Když máme houby uvařené, vařič nevypínáme. Do sklenice dáme hrst cibule, houby, popřípadě feferonku a pokračujeme takto po vrstvách. Do nálevu, který máme na vařiči, nalijeme asi 3 lžíce oleje a necháme převařit asi 3 minuty. Houby s cibulí zalijeme vařícím nálevem a zavíčkujeme. Za dva dny si každý labužník pochutná. Přidáváme i vařené Ucho Jidášovo, Václavky či Penízovky Sametonohé. Sklenice hezky vypadá a jsou dobré.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Sushi umaraki (California Roll) Japonské sushi krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zavináče - utopenci ze Strmělky mlženky - houby

Komentáře

  1. envé   08.08.2013 | 18:17 | reagovat |

    Taky jsem to zkusila, je to príma. Velmi chutný pokrm. ;-)

  2. umecouna@seznam.cz   04.11.2011 | 16:24 | reagovat |

    jdu na to a dám vědět.meč

    1. umecouna@seznam.cz   25.01.2012 | 22:21 | reagovat |

      omlouvám se za prodlevu ,udělal jsem utopenců z mlženky asi pět kilo a mrzí mě,že jsem jich neměl 10xtolik,luxus,luxus mečseč

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web