Autor:

Závin z listového těsta s česnekem

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Listové těsto 400 g
Zakysaná smetana 200 ml
Moravské uzené 250 g
Tavený sýr 250 g
Česnek 3 stroužek
Strouhanka 1 hrst
Vejce 1 ks
Závin z listového těsta s česnekem

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Slané

Z tohoto množství budou 2 záviny, proto si vše rozděíme na 2 poloviny.

Listové těsto rozválíme asi na 20×40 cm a ze sýra, kysané smerany a česneku vidličkou umícháme směs. Protože na potření závinu bude stačit půl vejce, tak ho v hrníčku rozmícháme a polovinu přilejeme ke směsi sýra. Středem těsta položíme plátky uzeného masa do řady za sebou, na to pomažeme sýrovou směs, lehce zaprášíme strouhankou a na to znovu položíme maso a tak opakujeme, až vše spotřebujeme. Je jedno, budeme-li končit sýrem nebo masem.

Pak lehce přehneme zbývající těsto přes sebe a závin uložíme na plech vypláchnutý vodou nebo na pečící papír přehnutými konci dolů. Pomažeme vejcem a dáme péct do vyhřátě trouby tak na 200 °C. Pečeme asi 10 min, potom zmírníme na 150 °C a dopečeme asi 10 min. Troubu nesmíme nejméně 15 min. otevírat.Závin má oproti jiným slaným závinům tu výhodu, že po nakrájení z něj nic nevypadává a dobře drží pohromadě.Jí se studený, ale nejlepší je vlažný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 55 x
1-
4.66 55 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 55x)

Komentáře k receptu: Závin z listového těsta s česnekem

Komentáře

  1. ČernáLuna   28.08.2014 | 19:40 | reagovat | závadný

    Dobrý hutný závin. Sice ne moc zdravý, ale tak už to u výborných věcí často bývá :) Důležité je, že v něm nejsou žádné "problematické" suroviny, takže je ideální pro párty, kde nevíte, kdo co nejí. S tímto se velmi pravděpodobně zavděčíte všem :)

  2. Jandy   07.04.2013 | 14:14 | reagovat | závadný

    výborný recept, trochu som ho upravila,kedže som nemala tavený syr, tak som do smotany nastruhala tvrdý syr / dosť vela/ a tiež čerstvú pažitku, ktorá prevoňala celý koláč, mňam....

  3. katuusss   02.08.2012 | 20:46 | reagovat | závadný

    Recept se stal našim oblíbeným -děláme několikrát do roka - moc dobré! :)

  4. barus.v   14.12.2011 | 18:25 | reagovat | závadný

    Je moc dobrý ;-)

  5. Jana   10.05.2011 | 6:53 | reagovat | závadný

    Je výborný :-)

1 2 3 4 ... 6 7 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web