Autor:

Zavařování okurek

Snadné
Ingredience
Ocet
8%
75 ml
Pepř mletý
kuličky
10 ks
Nové koření
kuličky
5 ks
Sůl 1 lžička
Křen
malý
1 ks
Cibule 1 ks
Mrkev 1 ks
Kopr 1 lžíce
Sacharín 5 ks

Postup přípravy:

Vše je velmi jednoduché, recept je na jednu velkou sklenici Omnia, okurky se dovnitř naskládají, přidají se ingredience, doplní se vodou a zavařuje asi při 90 °C 15 minut.

Takto naložené velmi připomínají znojemské okurky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1

Komentáře k receptu: Zavařování okurek

Komentáře

  1. Anonym   17.06.2007 | 22:45 | reagovat |

    Já používám kombinaci pytlíčků - Nova s cukrem, Nova diabetická, Deko, vše víceméně odhadem v poměru asi 2:2:1, octa si polovičku, než píšou v návodu, vody stejně, okurky vybírám co nejmenší a dávám je do 1/4 l skleniček, prokládám plátky mrkve, celeru, petržele a cibule, do každé skleničky ještě přidám cca 2 zrníčka zeleného pepře, na špičku nože podravky a po špetce petrželové, celerové a libečkové natě. Vloni jsem se při jedné várce poprvé a naposledy napálila tzv. "českými okurkami", ty už víckrát nekoupím.

  2. helena sumarová   15.06.2007 | 15:39 | reagovat |

    1,5 l vody, 0,5 l octa, 60 g soli 26 tab cukerinu - jsem diabetička. Stačí na 8 sklenic 0,7 l. Používán na většinu zeleniny. Do okurek přídávám na skleniíci 5 pepřů, 3 nová koření, 2 hřebíčky, 1 bobek, lžičku hořčičných semínek a květ kopru, několik plátků mrkve a pár kousků šalotky.

  3. Zdenka Korábová   15.06.2007 | 9:04 | reagovat |

    Vařím vždy várku 4 lt. vody 1 lt. octa 30 -35 dkg. cukru 12 dkg sůl co nespotřebuji napoprvvé nechám bez obav v okrukové 4 litrovce přikryté napřístě- celá dávka je zhruba na 9 kg okurek -- nálev ale vždy ochutnám - kyselost octa se mi zdá různá a tak dávku cukru upravuji podle chuti

  4. Lenka Dvořáčková   15.06.2007 | 8:27 | reagovat |

    můžu se zeptat kolik cukru na uvedené množství vody a octa

  5. Zdenka Korábová   14.06.2007 | 15:33 | reagovat |

    Také už dávno nevařím lák na okurky najednou, ale svařím vodu s cukrem - neužíván sacharin, je to zbytečná chemie - a solí a do lahví dávám odpočítané koření a nad váš recept přidávám do lahva malou špetku tymiánu a cca 2 cm bobkového listu a hlavně půl kávové lžičky hořčicného semínka

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web