Oddělte žloutek od bílku. K bílku přisypte trochu soli a vyšlehejte tuhý sníh.
Do misky dejte vařené kuřecí maso, smetanu, žloutek a trochu...
více o Svítek do polévky
Sýr dle chuti (Gouda, Čedar, Niva...) nastrouháme do misky nebo talíře, přidáme vejce, sůl, je-li třeba, muškátový oříšek (pokud nechceme, nedáme) a...
více o Sýrové nočky do polévky nebo jako příloha
Rozmícháme si vejce s trochou soli a poté přidáváme krupici, přidáváme ji postupně, abychom dosáhli té správné hustoty. Že je hustota správná, poznáme...
více o Babiččiny noky do polévky
Na pánev rozehřát máslo, do něj vsypat krupici a krátce osmahnout, dát celé vajíčko a vařečkou míchat a trhat na kousky, poté dát do polévky....
více o Trhanec do polévky
Do mističky dáme asi 16 dkg hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme...
více o Domácí nudle do polévky
Všechny ingredience rozsekáme v robotu na jemnou fáš, kterou vložíme do mikroténového sáčku. Ustřihneme růžek tak, aby otvor měl průměr cca 1,5 cm a...
více o Kuřecí noky do polévky
Na oleji zpěníme úplně nadrobno nakrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po...
více o Knedlíčky do polévky vynikající
Z kostí vytlačíme morek, nakrájíme na kousky a vyškvaříme. Vyškvařený tuk přecedíme kovovým sítkem na hluboký talíř (aby se nevloudil úlomek kosti) a...
více o Morkové knedlíčky do polévky
Neochucené nudle z čínské polévky dáme do mísy, zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme cca 10 min. odstát. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky,...
více o Čína z čínské polévky pro nekuchaře
Na pánvi rozpustit tuk, do něj nadrobit droždí a zahřívat do rozpuštění. Pak odstavit a přidat vejce, sůl, petrželovou nať, mléko a tolik strouhanky,...
více o Drožďové knedlíčky do polévky II.
Vejce rozklepneme do misky, osolíme, přidáváme krupičku, až vznikne hustší konzistence. Čím hustší, tím tužší nočky, čím řidší, tím lehčí a lehce se...
více o Krupičkové nočky do polévky
Zeleninu postrouháme, natě nakrájíme. V nádobě rozehřejeme máslo a přidáme všechnu zeleninu a sůl. Dusíme přibližně 20-30 minut. Ještě horké plníme do...
více o Zelenina do polévky
Rozpustíme sádlo, na které rozdrobíme kvasnice. Necháme rozpustit a mícháme tak dlouho, až začnou vonět. Potom stáhneme z ohně a necháme trochu...
více o Kvasnicové knedlíčky do polévky
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou stran jako omeletu. Po upečení...
více o Celestýnské nudle do polévky
Vodu s máslem a solí přivedeme do varu, přidáme mouku a mícháme, dokud se těsto nechytá kastrolku - uděláme odpalované těsto.
Necháme vychladnout,...
více o Bochánky do polévky
Hrašku smícháme s vodou, abychom dostali těsto husté jako na halušky. Přidáme sekanou nať.
Potom: a) Do horkého oleje vhazujeme přes struhadlo s...
více o Zavářka do polévky z Hrašky
Z bílku ušleháme velmi tuhý sníh (musí našlehaný držet v obráceném talíři nebo misce). Přidáme oddělený žloutek a promícháme.
Do vzniklé míchaniny...
více o Noky do polévky
Na pánvičce rozehřejeme olej, přidáme rozdrobené droždí, rozpustíme ho a mícháme dokud nezrůžoví a nezačne se drobit. Potom ho necháme vychladnout,...
více o Drožďové knedlíčky do polévky
Játra umeleme, přidáme česnek, vejce a koření a dohustíme strouhankou.
Tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vody. Hotové vkládáme do polévky....
více o Játrové knedlíčky (do polévky)