Autor:

Zavařené maso na dovolenou

Snadné
Ingredience
Vepřové maso  
Sůl  
Voda  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso dáme po kouscích do umytých zavařovacích sklenic. Do každé sklenice dáme malou lžičku soli a 1,5 dcl vody. Pokud máme kousek kůže, dáme na maso. Vytvoří se pak chutný rosol. Ale pokud není, nemusí být. Sklenice zavřeme a zavařujeme 2,5 hodiny při 100 °C.
Je to rychlá příprava, a maso je výborné i po studenu. K obědu stačí maso jen ohřát a dochutit podle vlastní chuti. Jako příloha je vhodné cokoliv. Taky je dobré mít i několok sklenic doma, pro rychlý oběd.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Zavařené maso na dovolenou

Komentáře

  1. Lubos   01.03.2015 | 12:29 | reagovat |

    zavarovat v troube, nebo na sporaku ? a jak dlouho vydrzi

    1. Martin   25.12.2015 | 12:52 | reagovat |

      V troubě zavařuji běžně. Vydrží to stejně, jako v hrnci.

  2. adam   14.04.2014 | 14:30 | reagovat |

    Dobrý den,chtěl bych se zeptat jestli se maso do sklenice dává už předem udělané
    :-)

    1. Martin   05.07.2014 | 19:05 | reagovat |

      Maso se dává syrové, uvaří se zavařením. Doporčuji přidat česnek, celé Nové koření a celý pepř. Pár kuliček od každého. Nesmíte poižít akorát cibuli.

      1. mikloška   07.08.2014 | 20:06 | reagovat |

        největší nesmysl je při zavařování přidat česnek maso od něho začne kvasit

        1. Martin   01.11.2014 | 0:44 | reagovat |

          Mikloško, cibule způsobuje kvašení, česnek ne.... :-|

        2. Martin   01.11.2014 | 0:50 | reagovat |

          Pletete cibuli a česnek...

  3. mikklik   27.09.2013 | 10:58 | reagovat |

    No, tak aby se otevřely oči všem odpůrcům zavařování masa, měli by to maso aspoň jednou ochutnat. Není větší delikatesy!! Ať po studenu na chlebík - tak je nejlepší! Nebo jako rychlovka na oběd. Já zavařuji maso tučnější, třeba bůček nebo krkovici a třeba v kombinaci s pleckem. Výborné a bez Éček! Rozebírat energetickou náročnost zavařování apod. nemá smysl, protože se ve výsledku jedná o domácí produkt, který s kupovanou vepřovkou nelze srovnat. Ňam :-P

  4. Pusinová   09.09.2012 | 0:04 | reagovat |

    Hezký den,
    už dlouho zvažuji pokus zavařit si domácí masovou konzervu. Chtěla jsem se Vás zkušené hospodyňky zeptat, zda přidáváte do masa vodu (jako je v tomto úvodním receptu) nebo ho jen
    prosolíte a zavaříte? Moc díky za odpověď :)

  5. Jana Kutačová   08.06.2012 | 16:02 | reagovat |

    Mám dotaz....maminka dostala 4kg krůtího masa(kostky) a chtěla by vědět jak ho zavařit,jestli ho může nejdřív připravit jako třeba guláš a zavařit nebo jako pdle tohoto receptu.Děkuji:o))

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou! 5 módních hitů, které nesmí chybět v jarním dětském šatníku. Pořiďte je s 20% slevou!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web