Zavařená dýně s ananasovou trestí

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 7
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg dýně
    • 1
      dl ocet
    • 350
      g cukr krystal
    • 3
      ks citron (Kolečka)
    • 4
      ks hřebíček

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nakrájenou dýni ponoříme do vody, přidáme ocet a necháme 24 hod macerovat. Potom scedíme, přidáme 500 ml vody, cukr, kolečka citronu, hřebíčky a za občasného míchaní vaříme až dýně zesklovatí. Po vychladnutí dáme do sklenic, nahoru nakapeme pár kapek ananasové tresti a ještě pár kapek citronu. Sterilujeme 20 min při 80 °C.

Komentáře k receptu

  • Zdenka
    Zdenka |

    13. 9. 2016 23:58

    Tento recept výborný, mohu jen doporučit! Letos budu opět podle tohoto receptu zavařovat a jak píše Jindra, ananasový džus je fakt na 100% lepší než tresť. Výborný kompotík ;-)

  • petra
    petra |

    24. 2. 2013 10:39

    Dobrý den, je to ten kompot,který se podáva běžně v jidelnách a restauracich ?

  • Jindra
    Jindra |

    9. 11. 2012 13:31

    Lepší je 100 % ananasový jujce (džus),stačí litr na 10 l.vody a je to ňam...

  • Monča
    Monča |

    30. 12. 2011 07:30

    Tak já to zkusím...tento recept se mi zdá nejjednodušší... :-)

  • aredak
    aredak |

    3. 10. 2011 07:44

    Vše je celkem jasné až na...? 1. velikost sklenic v receptu uváděných? 2. Co znamená pojem pár kapek ? (pár = 2 kapky ?)

  • Mili
    Mili |

    2. 10. 2011 12:07

    Páni, moc děkuji za tento recept, moc mi pomohl. Zavářím letos dýni poprvé a bylo jich moc. :-)