Zaplátované kotlety

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 2
      ks cibule
    • 4
      lžička kečup - jemný
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 3
      balíček plátkový sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kotlety zbavíme kostí a tuku a naklepeme. Osolíme, opepříme. Na oleji zesklovatíme drobně nakrájenou cibuli, jednu lžíci syrové odložíme. Osmaženou cibuli rozdělíme na 4 kopečky na plech, co nejdál od sebe. Kopečky přikryjeme masem, na ně dáme po lžičce kečupu a rozdělíme zbytek syrové cibule.
2
Kotlety přikryjeme plátkovým sýrem tak, aby byly dokonale uzavřeny. Jinak by maso nezměklo. Můžeme různě zaplátovat, odtud ten název. Pečeme na středním stupni asi 20-25 minut, až sýr začne zlátnout.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Jana Z
    Jana Z |

    30. 11. 2006 07:54

    Určitě lze použít i kuřecí maso, zkuste ho třeba pikantněji okořenit.

  • Adéla
    Adéla |

    29. 11. 2006 21:03

    myslíte, že to půjde i z kuřecího? díky

  • Jana Z
    Jana Z |

    29. 11. 2006 19:55

    Aby maso nebylo na sobě nahňácané,nějakou šířku má maso a na maso jde ještě sýr.

  • barča
    barča |

    29. 11. 2006 17:29

    Proč dáváme maso co nejdále od sebe? Dík