Zapékané zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks klobása
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 0,5
      kg rýže
    • slanina
    • koření do mletého masa nebo postačí paprika
    • sůl
    • pepř mletý
    • oregáno
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve uvaříme zvlášt rýži do poloměkka, poté v troše vody necháme povařit zelí a ochutíme klasicky dle chuti (cukr, sůl). Mleté maso orestujeme společně s klobásou a kořením na pánvičce. Připravíme zapékací hrnec či remosku a na dno hrnce dáme slaninu a poté vrstvíme 1. připravenou rýži, 2. mleté maso, 3. zelí a takhle postupujeme - můžeme vytvořit 2-3 řady - ukončíme zelím a navrch můžeme dát zase slaninu. Dáme zapéct do trouby na 180 °C cca na 20 minut. Nakonec zalijeme smetanou společně s vejci a pečeme cca dalších 15 minut.
2
Tento recept jsem se naučil od otce a podotýkám, že ted ho vařím svým naštěvám a vždy má úspěch. Výborný i druhý den, někdy i lepší i za studena.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Jarmila Šteflová
    Jarmila Šteflová |

    18. 6. 2007 13:34

    až na ty vejce je to obdoba tzv. kološvárského zelí, které je vynikající, zkusím i s těmi vajíčky