Autor:

Zapékané těstoviny III.

Snadné
Ingredience
Těstoviny 250 g
Uzený bůček 200 g
Špekáček 1 ks
Tvrdý sýr
eidam
200 g
Cibule 1 ks
Česnek 3 stroužek
Kysané zelí 250 g
Vejce 1 ks
Mléko 1,5 dl
Muškátový oříšek 1 špetka
Oregáno 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Voda
na vaření
 
Olej  
Zapékané těstoviny III.

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Těstoviny

Dáme si vařit těstoviny do osolené vody dle návodu. Mezitím nakrájíme na jemno cibuli, česnek, které na pánvi na oleji zesklovatíme. Uzené maso společně se špekáčkem nakrájíme na malé kostičky a přidáme do pánve a restujeme.
Po chvíli přidáme jemně nakrájené kyselé zelí, špetku oregána a dále restujeme. V hrníčku rozmícháme vejce, do kterého přidáme trochu soli a mléko. Uvařené těstoviny scedíme a dáme do zapékací mísy, které zalejeme vejcem s mlékem, přidáme směs s pánve a 100 g nastrouhaného sýru.
Vše promícháme a dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Zbylých 100 g nastrouhaného sýru posypeme po povrchu. Dáme do trouby zapéct.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 8x)

Komentáře k receptu: Zapékané těstoviny III.

Komentáře

  1. iris   01.01.2016 | 12:48 | reagovat | závadný

    vynikajici rychlovka,ktera je chutna,dokonce i muj mlsny buldog slinta okolo trouby :-P

  2. Zuzana   01.04.2015 | 20:46 | reagovat | závadný

    ..."sypat" ...vyjmenované slovo...ale jinak bez chyby ;)

  3. Petr   19.02.2015 | 1:06 | reagovat | závadný

    vynikajici - dava zapecenym testovinam novou dymenzi. Kvalita celeho pokrmu se dost odviji od kvality zeli.

  4. Baju   27.12.2014 | 13:34 | reagovat | závadný

    Slovo "výborné" dostatečně nevystihuje, jak je to opravdu výborné! Velmi jsme si pochutnali.

  5. katie   16.10.2013 | 17:10 | reagovat | závadný

    Potrebovalabych malou ale pro mne dulezitou radu. Na kolik stupnu a jak dlouho pect? Dala sem to na 180 ale shora mi to hori a mleko jeste neni stuhle. =-O

    1. Mish.k.a   30.06.2014 | 19:15 | reagovat | závadný

      Bylo mi řečeno, že těstoviny se mají zapékat na 160° :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web