Autor:

Zapékané nudle s jablky

Střední
Ingredience
Ořechy 3/4 hrnek
Jablka
7-8
8 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Skořice 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Uvařené nudle polijeme máslem, posypeme ořechy, cukrem, promícháme. Nakrájená jablka podlijeme trochou vody, posypeme 3 lžícemi moučkového cukru, dusíme doměkka. Dušená jablka posypeme skopřicí a promícháme.

Pekáček/ohnivzdornou mísu vymažeme, vysypeme strouhankou (či kokosem, příp. ořechy), vložíme do ní polovinu nudlí, na ně dáme jablka, zakryjeme zbylými nudlemi, ve vyhřáté troubě zapečeme, posypeme cukrem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Zapékané nudle s jablky

Komentáře

  1. Ladia   19.11.2010 | 22:04 | reagovat |

    A to zařazení :-|

    1. danyi@mf.cz   22.11.2010 | 20:05 | reagovat |

      Opraveno ;-)

  2. recepty73   19.11.2010 | 19:57 | reagovat |

    Výborné,ale kde jsou v surovinách ty nudle???

  3. Petra Edelmannová   12.03.2010 | 13:31 | reagovat |

    Dnes jsem delala a jsou vyborne. Pouzila jsem celozrnne nudle,jablka nebyla treba prislazovat,byla sladka dost. Do nudli jsem dala jen pul hrnku cukru, priste zkusim nejaky sirup, necelou pulku masla a roztlucene vlasaky. Navrch pak zbytek platkovych mandli, zapecenim se krasne "vykrupaly" mandle a orechy,co byly nahore, stacilo 10min na 180 horkovzduch. Deti se mohly utlouct!

  4. Tereza J.   30.07.2007 | 17:39 | reagovat |

    Helenka, ak sa niečo takéto zapeká, tak sa to zapeká krátko, 10-15 min. Za ten čas to nestihne oschnúť a to má troška inú chuť ako keby ste to nezapiekli. U nás sa zapekajú napr. rezance s orechami alekvárom, tiež sa to nezalieva ničím.

  5. Hela -   30.07.2007 | 16:34 | reagovat |

    Lenko, nejen množství cukru a másla, ale nechápu smysl toho zapékání, když se to ničím nezalévá (myslím ani smetanou nebo vejci...). Vždyť to musí být oschlé, leda že by se to peklo v tom másle.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web