Autor:

Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Střední
Ingredience
Hovězí maso
libové na řízky
500 g
Žampiony 250 g
Rajský protlak 2 lžička
Rostlinný olej 2 lžíce
Smetana 125 ml
Pepř mletý 1 špetka
Sůl
Omáčka Mornay
Sýr 100 g
Citron
šťáva z
1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Mléko 1/4 l
Žloutek 2 ks
Máslo 20 g
Pepř mletý 1 špetka
Sůl
Worcestrová omáčka 1 lžička
Ementál 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka opečeme. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme větší kousky žampionů, přidáme rajský protlak a smetanu. Touto zalijeme medailonky. Na každý medailonek v zapékací misce navrstvíme hotovou omáčku Mornay - ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchesteru, strouhaný ementál, mouku, pepř, sůl, až omáčka zhoustne - přidáme šťávu z citronu- a medailonky do růžova zapečeme.

Podáváme s vařenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zapékané medailonky s omáčkou Mornay

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit Anna Slováčková: Rodiče rozhodně nehodlám soudit
Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení Exotické bylinky, které snadno seženete a pomůžou vám proti nachlazení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web