Autor:

Zapékané medailónky s omáčkou

Střední
Ingredience
Vepřové maso
Libové nejlépe z panenské vepřové
500 g
Žampiony 250 g
Rajský protlak 2 lžička
Rostlinný olej 2 lžička
Smetana 0,125 l
Omáčka  
Žloutek 3 ks
Máslo 80 g
Worcestrová omáčka  
Sýr
Ementál nebo jiný tvrdý
100 g
Citron  
Mouka 2 lžíce
Mléko 1/4 l
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Naklepané maso opepříme, osolíme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Pak vyrovnáme do zapékací mísy. Na oleji, ve kterém jsme maso opékali, podusíme na větší kousky nakrájené žampióny, pak přidáme rajský protlak a smetanu. Po chvilce touto šťávou zalejeme medailónky v zapékací míse.

Připravíme si omáčku. Ve vodní lázni šleháme mléko, žloutky, máslo, lžičku worchestru, strouhaný ementál, mouku, pepř a sůl tak dlouho, až omáčka zhoustne. Potom teprve přidáme šťávu z citrónu. Na každý medailónek navrstvíme kupičku omáčky, mísu dáme do horké trouby a do růžova zapečeme.

Jako přílohu podáváme vařené brambory sypané zelenou petrželkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Haná Tradiční gurmánské speciality z Hané Články z

Komentáře k receptu: Zapékané medailónky s omáčkou

Komentáře

  1. zuzka0011   31.12.2011 | 16:01 | reagovat | závadný

    chuťově velice dobré, ale taky se mi srazila smetana. sice jsem do ní přimíchala trochu hub a výpeku z pánvičky, aby to mělo stejnou teplotu, ale nepomohlo to. příště ji zkusím vyndat z lednice 2 hodiny před vařením a snad se to jednou povede :-)

    1. pippiva   31.12.2011 | 18:00 | reagovat | závadný

      Pri pouziti smetany ci slehacky do omacek a polevek ji vzdy predem ohreji v mikrovlnce (nebo v kastrulku...)tak, aby byla vlazna, pak mate jistotu, ze se nesrazi :-) . Krasny Silvest preji <:-)

      1. zuzka0011   16.01.2012 | 12:25 | reagovat | závadný

        dobrý nápad, příště zkusím. díky

  2. Anonym   07.08.2007 | 11:29 | reagovat | závadný

    dejte kysanou smetanu

  3. Michal Merka   11.03.2007 | 9:40 | reagovat | závadný

    Chybí informace o době pečení. Ale neva. Pekl jsem půl hodiny a bylo to dobré, ikdyž možná ještě 10 minut se to péct mohlo. Jídlo bylo velmi chutné, ikdyž oku moc nelahodilo, protože se srazila smetana zřejmě. Nevím, za to už si asi můžu sám. Návštěvám to tedy zatím dělat nebudu, ale sám to jistě ještě zopakuju.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web