Zapékané lilky se sýrem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 5
      ks rajčata (mohou být i z konzervy)
    • 2
      stroužek česnek
    • bazalka
    • oregáno
    • petrželka
    • sůl
    • 5
      lžíce parmazán

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu si předehřejeme na 230 stupňů C. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pustit šťávu. Rajčata spaříme, oloupáme a nakrájíme.
2
Na střední pánvi zahřejeme olivový olej. Cibuli osmahneme dozlatova a přelijeme do pekáčku. Osmahneme po dobu jedné minuty česnek, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, bylinky, sůl a vaříme na mírném ohni cca 10 minut. Tuto směs dáme na cibulovou vrstvu, pokryjeme ji vrstvou nakrájeného lilku, navrch nasypeme strouhaný parmezán.
3
Přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut, poté sundáme alobal a pečeme dalších 15-20 minut.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pipča
    pipča |

    13. 3. 2013 12:13

    nečekaně výborné :-)

  • Lamberta
    Lamberta |

    1. 4. 2011 18:50

    Dnes jsem vyzkoušela, jen jsem přidala ještě na vrch mozzarelu a rajčátka jsem neloupala a musím říct, že je to opravdu vynikající. Dokonce nevím, zda něco zbyde, než přijede zbytek rodiny domů.. :-\ :-D

  • Lucie-Trpkosova
    Lucie-Trpkosova |

    8. 10. 2010 17:13

    Tohle jsem pekla minulý týden. Jen sjem tam přidala i oloupanou papriku.