Zapékané kuřecí závitky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
6
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso prsa (4-6 ks)
    • 100
      g šunka 50-100
    • 100
      g anglická slanina 50-100
    • 100
      g sýr niva
    • 0,5
      ks lilek
    • 0,5
      ks cuketa
    • 2
      ks paprika 1-2
    • 100
      g sušená rajčata
    • 70
      g parmazán
    • 1
      hrst olivy
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř celý
    • 1
      špetka koriandr - mletý
    • provensálské bylinky (Tymián, oregáno, saturejka, bazalka, event. majoránka - mohou sušené či čerstvé)
    • 1
      lžíce kapary
    • sůl
    • bílé víno
    • chilli Event.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa naklepeme, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, plátek nivy, kroužek cibule a lehce posypeme provensálskými bylinkami. Zavineme, obalíme plátkem libové anglické slaniny a spíchneme jehlou či ovineme nití. Do pekáče či na plech vložíme cibuli nakrájenou na kroužky, usekaný česnek a chvíli opékáme na olivovém oleji spolu s kuličkami zeleného pepře.
2
Pak přidáme kuřecí závitky, které poklademe zeleninou nakrájenou na kolečka či plátky, nivu, olivy, sušená rajčata, kapary, ochutíme mletým koriandrem a zalijeme trochou olivového oleje. Dáme do trouby a chvíli opékáme a pak podlijeme bílým vínem. Před dokončením posypeme provensálskými bylinkami a zasypeme parmazánem či jiným výrazným sýrem. Kdo má rád ostrá jídla, může použít trochu chilli.
3
Podáváme s vařenými či opečenými bramborami. Výborná příloha je také bylinková a česneková bageta - viz. jiný recept. Zapíjíme dobrým suchým bílým vínem.
Zařazení: Maso Drůbeží Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    14. 2. 2007 10:39

    Jsou tam samé skvělé italské dobrůtky, určitě to bude moc dobré. Jen se chci zeptat, ty rajčata tam dáváte sušená, nebo naložená v oleji? (Mám doma obojí)