Zapékané hovězí maso

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso nebo konzerva hovězího ve vlastní šťáve
    • 8
      ks rajčata
    • olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce petrželka
    • 100
      g sýr
    • 1
      lžička mateřídouška sušená nebo lžíce čerstvé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pekáček vytřený olejem nasypeme polovinu česneku nakrájeného na plátky, polovinu na kolečka nakrájených rajčat, plátky masa, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, zbytkem česneku a rajčat. Pokapeme olejem, posypeme sýrem a zapékáme asi 20 minut.
2
Obměna: můžeme podlít troškou vína nebo místo oleje na dno rozložit anglickou slaninu.
3
Podáváme s brambory, ale stačí i křupavý rohlík. Použijete-li konzervu, je to taková rychlovka na prázdniny.
Zařazení: Maso Hovězí

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.