Autor:

Zapékané halušky II.

Střední
Halušky
Sůl 1 lžička
Špek  
Zakysaná smetana 250 ml
Vejce
Pepř mletý  
Cibule 1 ks
Olej  
Petrželová nať  
Mletá paprika  
Brambory 600 g
Hladká mouka 200 g
Anglická slanina 70 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Ze surovin na halušky zpracujeme těsto, které necháme 10 min. odpočinout. Poté je přes haluškovač zaváříme cca 8 minut. Hotové je pokapeme olejem a promícháme. Na pánev dáme pokrájený špek a vyškvaříme, poté přidáme na drobno pokrájenou cibuli a na kostky slaninu, osmahneme a dáme stranou.

Hotové halušky lehce osolíme, opepříme a smícháme s osmahnutou směsí. Nalijeme do vymazaného pekáčku a polijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali vejce, poprášíme mletou paprikou a zapékáme cca 20 minut. Hotové posypeme petrželovou natí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Zapékané halušky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web