Zapékané fazole (Frijoles refriotos)

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 225
      g fazole pinto - fazole
    • 1
      ks bobkový list
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • sůl
    • pepř celý čerstvě umletý
    • 100
      g sýr
    • 1
      ks salát proužky
    • 4
      ks tortilla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Fazole na noc namočit do studené vody nebo je deset minut povařit a nechat je pak pod pokličkou asi hodinu odstát. Noční namočení je lepší! Vyměnit vodu, přidat bobkový list, přivést fazole k varu a dalších deset minut vařit. Pak je přiklopit a další dvě hodiny zlehka vařit, aby změkly. Slít je a trochu slité tekutiny si ponechat. Bobkový list vyhodit. Vzít pánev s těžkým dnem a zahřát v ní olej. Přidat fazole - asi dvě třetiny rozmačkat vidličkou, zhruba třetinu nechat v celku. Při pečení přitláčet fazole ke dnu, ale tak, aby se nepřipalovaly. Dbát na to, aby byly opečeny z obou stran. Pak přidat sýr a nechat ho rozpustit. Podávat se salátem, teplými tortillami nebo s tortillovými chipsy.
2
Tip: Pokud spěcháte, lze použít fazole z konzervy, ale nedosáhne se pak autentické chuti tohoto pokrmu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.