Autor:

Zapékané brambory se špenátem

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Brambory 1/2 kg
Špenát
čerstvý (lze i mražený)
300 g
Žampiony 250 g
Zakysaná smetana 10 g
Vejce 2 ks
Ementál
(eidam)
40 g
Sůl  
Olej  
Pepř mletý  
Muškátový oříšek  
Zapékané brambory se špenátem

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z brambor, Ze zeleniny

Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5 minut. Žampióny nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji. Zapékací mísu vymažeme tukem, uložíme brambory, houby a špenát. Smetanu, vejce, nastrouhaný sýr, koření a sůl, smíchame, vlijeme na směs a zapékáme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.17 6 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Zapékané brambory se špenátem

Komentáře

  1. Ladia   07.05.2012 | 11:10 | reagovat |

    Opravdu tam patří jen 10 g smetany?

  2. Zdeněk   29.01.2012 | 19:40 | reagovat |

    Právě jsem to uvařil pro přítelkyni, trochu jsem si to také přizpůsobyl a do špenátu více česneku a přidal jsem do vrstvy i nivu a nedal zakysanou ale normal smetanu, žampiony jsem osmahl na másle, bylo to výborné, doporučuji a určitě budu dělat častěji :-)

  3. Neytirien   06.12.2011 | 9:50 | reagovat |

    Dá se místo žampionů dát anglická slanina na proužky? nebo je lepší něco s tužší konzistencí? nesnáším houby a přítel je taky nemá rád, díky :-)

    1. pippiva   06.12.2011 | 11:46 | reagovat |

      Osmahla anglicka s cibulkou je dobre reseni. pise to i uzivatelka v uplne prvnim komentari. ;-)

  4. Daniella O.   22.06.2010 | 21:05 | reagovat |

    Paji, dekuji za inspiraci, nekdy si beru z receptu pouze zaklad a zbytek probiha podle toho, co je zrovna v lednici. Bylo to bajecne a ten cesnek tomu dodal tu spravnou chut :) Jinak take jsem nemela smetanu, tak jsem rozslehala pomazankove maslo s mlekem a vajicky a bylo to krasne kremove, ale pom. maslo bylo uz slanne, tak nebylo treba ani dochucovat.VYBORNA DOMACI IMPROVIZACE, vrele doporucuji. Manzel to nazval vyborny mismas :)))))

  5. Pája S   21.06.2010 | 13:38 | reagovat |

    Dani,je to vyložená improvizace.:-))Doufám,že vám bude chutnat.Prostě co lednice dala,či spíš nedala.:-)) Sýr použij nějaký ,co se krásně roztaví.Ten s bílou plísní právě má trošku příchuť žampionů .Hodil se tam super.Dej vědět zda chutnalo.:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web