Zapékané brambory s kysaným zelím, slaninou klobásou a tymiánem

Hodnocení:

Moje:

60 minut
6
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 1
      balíček tymián
    • 5
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      ks klobása
    • 100
      g anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšší kastrol na zapékání vymažeme sádlem, na dno poklademe těsně sebe na kolečka nakrájené syrové brambory, aby bylo celé dno pokryté.
2
Trochu posolíme a popepříme a posypeme dostatečně tymiánem (cca 2 rovné lžíce na 1 vrstvu brambor).
3
Brambory posypeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninou a poklademe kolečka dobré klobásy (spíše pikantnější).
4
Na to rozprostřeme na kolečka nakrájenou cibuli a na cibuli nasypeme a rozprostřeme vrstvu scezeného kysaného zelí.
5
Celý tento postup opakujeme stejně s druhou vrstvou, takže končíme opět zelím.
6
Navrch můžeme dát slaninu nebo klobásu, pokud nám zbyla a pečeme dostatečně dlouho, aby byly brambory měkké.
7
Tymián dodá celému jídlu skvělou chuť.
8
Množství ingrediencí lze libovolně měnit podle velikosti pekáče a uzeninu podle chuti.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.