Autor:

Zapékaná brokolice - lehce

Střední
Ingredience
Brokolice
1-2
2 ks
Brambory
6-10
10 ks
Anglická slanina
200-300
300 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Grilovací koření  
Eidam sýr
Na posyp
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Brokolici omyjeme a celou hlávku vložíme na 3-5 minut do vroucí osolené vody (můžeme do vody přidat prášek do pečiva - brokolice neztratí barvu). Po ovaření brokoluci dělíme na středně velké růžičky a necháme stranou.

Pekáč či zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, dále oškrábeme brambory, tyto nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a klademe na slaninu v pekáči a to tak, že se jenotlivé plátky brambor překrývají (jako u rozložených karet - poker). Poté brambory okořeníme grilovacím kořením. Na brambory klademe dále předem připravenou brokolici.

Vše prolejeme smetanou na šlehání a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C, pečeme zhruba 30-40 minut (až jsou brambory měké), na závěr zasypeme nastrouhaným eidamem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Zapékaná brokolice - lehce

Komentáře

  1. Blanka   13.03.2008 | 16:24 | reagovat |

    Už jsem vyzkoušela a doporučuji :-)

  2. Di   11.10.2007 | 12:34 | reagovat |

    Brokolice taky neztratí barvu, když se po vytažení z horké vody přelije studenou.

  3. Petra Fojtíková   11.10.2007 | 11:46 | reagovat |

    Já neházím brokolici do vroucí vody, ale chvilku povařím v páře. Ušetřím si tak prášek do pečiva :)

  4. Gábina H   11.10.2007 | 9:05 | reagovat |

    No lehké to asi nebude, ale určitě to bude moc dobré :-))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web