Zapékaná brokolice - lehce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks brokolice 1-2
    • 10
      ks brambory 6-10
    • 300
      g anglická slanina 200-300
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • grilovací koření
    • eidam sýr Na posyp

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici omyjeme a celou hlávku vložíme na 3-5 minut do vroucí osolené vody (můžeme do vody přidat prášek do pečiva - brokolice neztratí barvu). Po ovaření brokoluci dělíme na středně velké růžičky a necháme stranou.
2
Pekáč či zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, dále oškrábeme brambory, tyto nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky a klademe na slaninu v pekáči a to tak, že se jenotlivé plátky brambor překrývají (jako u rozložených karet - poker). Poté brambory okořeníme grilovacím kořením. Na brambory klademe dále předem připravenou brokolici.
3
Vše prolejeme smetanou na šlehání a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C, pečeme zhruba 30-40 minut (až jsou brambory měké), na závěr zasypeme nastrouhaným eidamem.
Zařazení: Maso Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    13. 3. 2008 16:24

    Už jsem vyzkoušela a doporučuji :-)

  • Di
    Di |

    11. 10. 2007 12:34

    Brokolice taky neztratí barvu, když se po vytažení z horké vody přelije studenou.

  • Petra Fojtíková
    Petra Fojtíková |

    11. 10. 2007 11:46

    Já neházím brokolici do vroucí vody, ale chvilku povařím v páře. Ušetřím si tak prášek do pečiva :)

  • Gábina H
    Gábina H |

    11. 10. 2007 09:05

    No lehké to asi nebude, ale určitě to bude moc dobré :-))