Zapečený plněný fenykl

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks fenykl Hlízy
    • 250
      ml vepřový vývar
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks cuketa
    • 200
      g žampiony
    • 30
      g máslo
    • 2
      ks rajčata
    • 150
      g sýr gouda
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hlízy fenyklu omyjeme, rozpůlíme a povaříme asi 15 minut ve vývaru. Změklé fenykly vyjmeme z vývaru a necháme prochladnout. Potom vydlabeme vnitřky. Ty spolu se zelenými částmi fenyklu drobně pokrájíme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli. Cuketu neloupeme, pouze ji omyjeme a také pokrájíme. Očistíme hlavičky žampionů a houby nastrouháme na hrubém struhadle. Vše společně dusíme zhruba 5 minut na másle. Troubu rozpálíme na 200 °C.
2
Spaříme a oloupeme rajčata. Rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužninu a nakrájíme. Nastrouháme sýr. Obojí vmícháme do vydušené zeleniny a dochutíme. Směsí naplníme vydlabané fenykly a vyrovnáme je do zapékací mísy. Zapékáme asi 15 minut. Navíc můžeme přidat i rajčatovou omáčku.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.