Autor:

Zapečený plněný fenykl

Střední
Ingredience
Fenykl
Hlízy
4 ks
Vepřový vývar 250 ml
Cibule 3 ks
Cuketa 1 ks
Žampiony 200 g
Máslo 30 g
Rajčata 2 ks
Sýr Gouda 150 g
Pepř mletý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Hlízy fenyklu omyjeme, rozpůlíme a povaříme asi 15 minut ve vývaru. Změklé fenykly vyjmeme z vývaru a necháme prochladnout. Potom vydlabeme vnitřky. Ty spolu se zelenými částmi fenyklu drobně pokrájíme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme cibuli. Cuketu neloupeme, pouze ji omyjeme a také pokrájíme. Očistíme hlavičky žampionů a houby nastrouháme na hrubém struhadle. Vše společně dusíme zhruba 5 minut na másle. Troubu rozpálíme na 200 °C.

Spaříme a oloupeme rajčata. Rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužninu a nakrájíme. Nastrouháme sýr. Obojí vmícháme do vydušené zeleniny a dochutíme. Směsí naplníme vydlabané fenykly a vyrovnáme je do zapékací mísy. Zapékáme asi 15 minut. Navíc můžeme přidat i rajčatovou omáčku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Šumavská kyselka Tradiční recepty z regionů Články z

Komentáře k receptu: Zapečený plněný fenykl

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web