Autor:

Zapečený mls

20 minut PT0H20M
Střední
Ingredience
Kuřecí maso 400 g
Zeleninová směs 1 sklenice
Brambory  
Máslo  
Smetana 1/4 l
Sůl  
Pepř mletý  
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor

Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a na oleji osmažíme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky.

Zapékací pekáček vyložíme alobalem tak, abychom mohli po naplnění obsah uzavřít. Vyložený pekáček po dně poklademe plátky másla, nato dáme 1/2 brambor, dále osmahnuté maso, na ně vyklopíme obsah zeleniny i se šťávou (větší kousky pokrájíme) a navrch dáme zbytek brambor.

Poklademe opět plátky másla a alobal dobře uzavřeme a pečeme. Asi po 25 minutách zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a je-li tomu tak, odkryjeme alobal a pečeme do zhnědnutí brambor.

Když brambory růžoví, tak obsah zalijeme šlehačkou a opatrně promícháme (pozor, aby se alobal neprotrhl). Necháme asi ještě 5-7 minut dopéct.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zapečený mls

Komentáře

  1. Anonym   29.01.2007 | 20:35 | reagovat | závadný

    Já používám zeleninu čerstvou. A pokud je to maso předsmažené (nebo mleté - i hovězí - předrestované) a brambory na sucho předpečené, jde to i bez alobalu, prolít trochou směsi: olivový olej, kečup, citronová šťáva, voda, koření a bylinky dle chuti.

  2. Alina   29.01.2007 | 19:13 | reagovat | závadný

    Moc dobré

  3. Hana Rožníčková   29.01.2007 | 18:12 | reagovat | závadný

    Tak tohle by šlo udělat v římském hrnci. Samozřejmě se musí udělat malé úpravy, aby nám hrnec vydržel.

  4. ivana   29.01.2007 | 13:44 | reagovat | závadný

    Já to peču bez alobalu a smíchám vše dohromady. Místo šlehačky dávám než vložím do trouby na směs kečup a promíchám. Je to výborné!!

  5. Jozef T.   29.01.2007 | 12:36 | reagovat | závadný

    Urcite vynikajúce, skoda, ze u nás vsetky saláty sú neutrálnej chuti.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web