Autor:

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Ingredience
Lilek
1-2 dle počtu osob
2 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Rajčatová omáčka
Panzani Napoletana, Maggi Boloňská,nebo domácí lečo
1 ks
Sýr
niva nebo eidam
100 g
Sůl 1 špetka
Bylinky
čerstvé nebo sušené, např.saturejka
1 lžíce
Šalvěj 1 špetka
Tymián 1 špetka
Rostlinný olej
na smažení
 
Voda
nebo vývar
1 dl

Postup přípravy:

Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se „vypotil“ na utěrce nebo ubrousku. Také trochu osolíme vydlabaný lilek. Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na drobno pokrájený česnek a vydlabané kousky lilku. Podlejeme trochou vody a chvili podusíme, pak přidáme rajčatovou omáčku, posekané bylinky a necháme prohřát. Směsí naplníme půlky lilku a posypeme sýrem. Do pekáčku dáme olej a trochu vody či vývaru a naskládáme lilky. Pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě nebo v remosce.

Příloha brambory nebo pečivo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 11x)
Houby na talíři Články z

Komentáře k receptu: Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Komentáře

  1. Padme1   02.09.2014 | 11:54 | reagovat | závadný

    Výborná dobrota. Trochu jsem si to upravila vzhledem k tomu co jsem měla doma. Omlouvám se za hodnoceni 5 nějak jsem to nedopatřením pochopila opačně. Dávám 1*

    1. Kamila B.   02.09.2014 | 12:07 | reagovat | závadný

      Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  2. Mirka P.   28.05.2010 | 15:14 | reagovat | závadný

    Výborné! Pekla jsem na pečicím papíru bez oleje. Bála jsem se, že lilek bude hořký, už se mi to stalo, ale byl opravdu vynikající!

  3. bara   13.03.2008 | 22:44 | reagovat | závadný

    Vyborne, meli jsme dneska k veceri a opravdu dobrota! Davam za 1.

  4. Táňa K.   30.11.2007 | 21:44 | reagovat | závadný

    Paní Ido, já bych to také klidně snědla i bez toho masa, ale když jednou mlsný jazýček zkusí nějaké to vylepšení, tak už nechce jinak. :-)) A u nás je těch mlsounů přesila.:-) Každopádně díky za výborný recept. Já lilek poprvé ochutnala v této úpravě a od té doby je to má oblíbená pochoutka.

  5. Ida Juřicová   29.11.2007 | 12:06 | reagovat | závadný

    Pani Tano, uvedla jsem recept bez masa z jedineho duvodu a to proto,ze manzel je vegetarian,ale verim,ze anglicka to jen vylepsi :-) Take to nekdy vyzkousim-ovsem jen pro sebe ci pro ostatni cleny rodiny:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde? Co se zásnubním prstenem, když ze svatby sejde?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web