Autor:

Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Ingredience
Lilek
1-2 dle počtu osob
2 ks
Cibule 1 ks
Česnek 2 stroužek
Rajčatová omáčka
Panzani Napoletana, Maggi Boloňská,nebo domácí lečo
1 ks
Sýr
niva nebo eidam
100 g
Sůl 1 špetka
Bylinky
čerstvé nebo sušené, např.saturejka
1 lžíce
Šalvěj 1 špetka
Tymián 1 špetka
Rostlinný olej
na smažení
 
Voda
nebo vývar
1 dl

Postup přípravy:

Lilek omyjeme, podélně rozkrojíme a vydlabeme vnitřek, pokrájíme ho na kousky a prosolíme, aby se „vypotil“ na utěrce nebo ubrousku. Také trochu osolíme vydlabaný lilek. Cibulku pokrájíme a osmahneme na oleji, přidáme na drobno pokrájený česnek a vydlabané kousky lilku. Podlejeme trochou vody a chvili podusíme, pak přidáme rajčatovou omáčku, posekané bylinky a necháme prohřát. Směsí naplníme půlky lilku a posypeme sýrem. Do pekáčku dáme olej a trochu vody či vývaru a naskládáme lilky. Pečeme asi 30 min. ve středně vyhřáté troubě nebo v remosce.

Příloha brambory nebo pečivo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1
5 11 5 1
Sezona jarních dobrot Sezóna jarních dobrot: Využijte čerstvou zeleninu, bylinky a mladé maso Články z

Komentáře k receptu: Zapečený lilek s rajčatovou směsí

Komentáře

  1. Padme1   02.09.2014 | 11:54 | reagovat |

    Výborná dobrota. Trochu jsem si to upravila vzhledem k tomu co jsem měla doma. Omlouvám se za hodnoceni 5 nějak jsem to nedopatřením pochopila opačně. Dávám 1*

    1. Kamila B.   02.09.2014 | 12:07 | reagovat |

      Dobrý den, vaše hodnocení bylo vymazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  2. Mirka P.   28.05.2010 | 15:14 | reagovat |

    Výborné! Pekla jsem na pečicím papíru bez oleje. Bála jsem se, že lilek bude hořký, už se mi to stalo, ale byl opravdu vynikající!

  3. bara   13.03.2008 | 22:44 | reagovat |

    Vyborne, meli jsme dneska k veceri a opravdu dobrota! Davam za 1.

  4. Táňa K.   30.11.2007 | 21:44 | reagovat |

    Paní Ido, já bych to také klidně snědla i bez toho masa, ale když jednou mlsný jazýček zkusí nějaké to vylepšení, tak už nechce jinak. :-)) A u nás je těch mlsounů přesila.:-) Každopádně díky za výborný recept. Já lilek poprvé ochutnala v této úpravě a od té doby je to má oblíbená pochoutka.

  5. Ida Juřicová   29.11.2007 | 12:06 | reagovat |

    Pani Tano, uvedla jsem recept bez masa z jedineho duvodu a to proto,ze manzel je vegetarian,ale verim,ze anglicka to jen vylepsi :-) Take to nekdy vyzkousim-ovsem jen pro sebe ci pro ostatni cleny rodiny:-)

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web