Autor:

Zapečený lilek II.

Snadné
Ingredience
Lilek 1 ks
Anglická slanina
libová
100 g
Pórek 1 ks
Sýr Niva 100 g
Olivový olej  
Čubrica
či provensálské koření
1 lžička

Postup přípravy:

Lilek se dobře omyje, uřízne se mu zelená šťopka a nakrájí se na délku, ne na šířku - na tenké plátky. Pomaže se olejem nejlépe olivovým a a potře se libovolným kořením podle chuti. Nechá se chvíli stát.

Během té chvíle se pórek (celý nebo půl - podle velikosti) nakrájí na nudličky, ne na kolečka, nastrouhá se niva. Do pečící nádoby se skládá do vějíře střídavě plátek lilku a plátek anglické slaniny tak, aby se vzájemně překrývaly. Navrch se na to naskládají nudličky pórku (dělá divy, když se pokroutí a hezky křupe). Celé se to zasype nivou a pokape olivovým olejem. Dá se zapéci na 15 minut do trouby.

Zapečený výsledek se sní a prožije se gastroorgasmus.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Zapečený lilek II.

Komentáře

  1. Zdeňka   20.03.2007 | 12:42 | reagovat |

    Třeba by stačilo vynechat olej,aby to nebylo tak mastné.Jinak jsou tam samé dobré věci a mohlo by to chutnat.

  2. Anonym   20.03.2007 | 0:54 | reagovat |

    Nebo taky gastrokolitida, jak už pravila Lucka.

  3. Lucie   19.03.2007 | 19:47 | reagovat |

    Recept zní zajímavě, ale výsledek nic moc a o gastroorgasmu se nedá vůbec mluvit. Na můj vkus je to díky slanině dost mastné.....Lucka

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web