Zapečený lilek II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek
    • 100
      g anglická slanina libová
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g sýr niva
    • olivový olej
    • 1
      lžička čubrica či provensálské koření

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Lilek se dobře omyje, uřízne se mu zelená šťopka a nakrájí se na délku, ne na šířku - na tenké plátky. Pomaže se olejem nejlépe olivovým a a potře se libovolným kořením podle chuti. Nechá se chvíli stát.
2
Během té chvíle se pórek (celý nebo půl - podle velikosti) nakrájí na nudličky, ne na kolečka, nastrouhá se niva. Do pečící nádoby se skládá do vějíře střídavě plátek lilku a plátek anglické slaniny tak, aby se vzájemně překrývaly. Navrch se na to naskládají nudličky pórku (dělá divy, když se pokroutí a hezky křupe). Celé se to zasype nivou a pokape olivovým olejem. Dá se zapéci na 15 minut do trouby.
3
Zapečený výsledek se sní a prožije se gastroorgasmus.

Komentáře k receptu

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    20. 3. 2007 12:42

    Třeba by stačilo vynechat olej,aby to nebylo tak mastné.Jinak jsou tam samé dobré věci a mohlo by to chutnat.

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 00:54

    Nebo taky gastrokolitida, jak už pravila Lucka.

  • Lucie
    Lucie |

    19. 3. 2007 19:47

    Recept zní zajímavě, ale výsledek nic moc a o gastroorgasmu se nedá vůbec mluvit. Na můj vkus je to díky slanině dost mastné.....Lucka