Zapečený kuřecí steak se šunkou a broskví

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g kuřecí maso řízek
    • 1
      špetka sůl
    • olej na pánev
    • 1
      lžíce kečup - jemný
    • 100
      g šunka
    • 6
      ks broskvový kompot 4-6
    • 6
      plátek sýr 4-6
    • 5
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a z obou stran a opečeme na horkém oleji. Pak je přeložíme do vymazané zapékací mísy (nebo pekáčku), potřeme lehce kečupem, poklademe plátky šunky, kompotovanými broskvemi a plátky sýra. Nahoru můžeme dát kousek másla. Zapečeme v horké troubě, až se sýr roztaví.
2
Jednoduché, rychlé a chutné.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    18. 5. 2009 19:04

    Připravila jsem i bez šunky a protlaku a před vsunutím do trouby jsem přilila trochu vody a malinko broskvové šťávy.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    18. 5. 2009 19:04

    Připravila jsem i bez šunky a protlaku a před vsunutím do trouby jsem přilila trochu vody a malinko broskvové šťávy.

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    18. 5. 2009 19:03

    Dělala jsem z vepřového, nedávala jsem ani protlak ani šunku, před vsunutím do trouby jsem přilila trochu vody a malinko broskvové šťávy a bylo to moc fajn.

  • Denisa
    Denisa |

    29. 3. 2008 15:19

    Plech potřu olejem, podložím bramborama, na to plátky masa, prudce opečené na oleji, potřené gril. kořením, na to broskvičky, opět vrstva brambor, aby maso nevyschlo, 15 -20minut před koncem posypu sýrem a podliju sladkou smetanou.Výtečné !

  • Pavla Poláková
    Pavla Poláková |

    19. 2. 2008 15:11

    Zkoušela jsem tento recept, jen s vynecháním protlaku,ale i tak to bylo vynikající !!

  • lanulka
    lanulka |

    28. 12. 2007 11:58

    tak a jdu ho zkusit vařit,už se na něj tšěím:-D

  • Lenka
    Lenka |

    10. 11. 2007 13:57

    Hned ten recept vyzkousim ! dekuji

  • Jitka Bublová
    Jitka Bublová |

    21. 6. 2007 13:03

    Tohle s úspěchem dělám už několik let, jen místo kečupu řízky okořením kari (před opečením). Dávám buď broskve nebo meruňky, tak 2 půlky na porci. Sýr můžeme i nastrouhat, pokud nemáme zrovna doma plátkový, a někdy vynechávám i šunku, nejdůležitější je asi broskev a sýr. Před zapaečením maličko podleju a přidám oříšek másla, aby byla šťávička. To jsou samozřejmě jen malé variace, ale recept je opravdu super, můžu jen doporučit.

  • Ňulinka -
    Ňulinka - |

    19. 6. 2007 11:46

    Nevím,jak se recept s broskvemi chytne,mně se to líbí,zkusím.Dávala jsem taky Plátek Mnohachuťák a byly špatné komentáře.Já tam mám navíc žampiony a zelí.

  • Jana
    Jana |

    19. 6. 2007 11:40

    Určitě to bude chutné a výborné jídlo, už vím co budu zítra vařit na oběd:-)

  • Jana
    Jana |

    19. 6. 2007 11:39

    Určitě to bude chutné a výborné jídlo, už vím co budu zítra vařit na oběd:-)

  • kačka
    kačka |

    24. 6. 2006 10:14

    taky je dobré dát to zapéct se šťávou z kompotu :o)

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    17. 10. 2005 18:23

    Znam to bez kecupu a je to jedna z mych nejrychlejsich veceri:-))

  • marcela
    marcela |

    17. 10. 2005 17:54

    vypadá to zajímavě a určitě to zkusím co nejdřív,děkuji