Zapečený hlávkový salát s rajčaty

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g mleté maso
    • 2
      ks salát Hlávky
    • máslo
    • 3
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka tymián
    • 5
      ks rajčata
    • 125
      ml sladká smetana
    • petržel Zelená
    • 50
      g tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytý salát hrubě nakrájíme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, špetkou tymiánu, vejcem a přidáme nasekanou cibuli. Dobře promícháme a děláme menší kuličky, které spolu s omytými a nakrájenými rajčaty vložíme na nakrájený salát do zapékací mísy. V hrnku rozšleháme zbývající 2 vejce se smetanou a nasekanou zelenou petrželkou, solí a pepřem a směs nalijeme do mísy.
2
Pečeme se středně vyhřáté troubě asi 40 minut asi 15 minut před dokončením posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a dopečeme.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.