Zapečený bramborák se zelím

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 800
      g brambory
    • 1
      vejce
    • 4
      česnek
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sůl
    • sádlo
    • 10
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 500
      g kysané zelí
    • 10
      ks anglická slanina Nebo vařeného uzeného masa
    • sádlo Na vymazání zapékací mísy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme tenkou placku na rozpálený olej. Z jedné strany opečeme méně.
2
Na více opečenou stranu dáme zelí a plátek slaniny nebo vařeného uzeného masa, bramborák přehneme a dáme do vymazané zapékací mísy. Navrstvíme takto všechny bramboráky (cca 8-10 ks) a zapečeme v horké troubě do zlatova.
Zařazení: Pokrmy

Komentáře k receptu

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    11. 10. 2009 17:38

    Moc jsme si pochutnali.Dělám hlavně ,,slovenské,, ,ale tohle byla příjemná změna.Díky za inspiraci a posílám jedničku!

  • Kateřina Kudrnová
    Kateřina Kudrnová |

    5. 1. 2007 15:07

    Dekuji za recept, je opravdu vyborny.