Zapečené vrtule se zakysanou smetanou

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks těstoviny Vrtule
    • 1
      cibule
    • 150
      g měkký salám
    • olivy Dle chuti
    • 1
      zeleninový vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      zakysaná smetana
    • 3
      vejce
    • 40
      eidam sýr
    • parmazán
    • 150
      g uzená slanina Nebo anglická slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na pánvi necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli, přidáme salám, slaninu, bujón, olivy nakrájené na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme parmezán, ale nemusíme a takto připravenou směs smícháme s uvařenými těstovinami a 1/4 najemno nastrouhaného Eidamu.
2
Dáme do zapékací mísy, uhladíme. Zakysanou smetanu rozmícháme se 3 vejci a touto směsí přelijeme těstoviny, na vrchu posypeme zbytkem eidamu a pečeme cca na 150 °C, po 15 minutách můžeme teplotu zvýšit a pečeme dozlatova.
3
<BR>Je to rychlá a jednoduchá mňamka!
Zařazení: Zdravě i chutně

Komentáře k receptu

  • marie mateju
    marie mateju |

    4. 5. 2009 10:56

    Dala jsem drubeží špekáčky,a do smetany trochu mleka.MOC DOBRÝ,davám 1.

  • Misa
    Misa |

    6. 12. 2007 11:05

    Vynikajici recept, jen tam davam trosku vic uzeneho a zakysane smetany. Da se to i upect dopredu a pak prihrat v mikrovlnce (to vyuzivam hlavne kdyz jedem na chatu).

  • Misa
    Misa |

    6. 12. 2007 11:05

    Vynikajici recept, jen tam davam trosku vic uzeneho a zakysane smetany. Da se to i upect dopredu a pak prihrat v mikrovlnce (to vyuzivam hlavne kdyz jedem na chatu).