Autor:

Zapečené vepřové panenky

Střední
Ingredience
Vepřová panenka 500 g
Máslo 2 lžíce
Olej 4 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Víno 1 sklenice
Sýr 100 g
Šunka 100 g
Hroznové víno
hrozen nebo několik růžiček květáku
1 ks
Brokolice
nebo několik kousků Chřestu
 

Postup přípravy:

Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme.

Zbylý tuk vlijeme do pekáčku nebo kastrolu, rozložíme osmažené plátky masa, přelijeme je vínem, posypeme strouhaným sýrem a nudličkami šunky a v horké troubě zapečeme.

Ke konci zapékání vsypeme vinné bobulky, které jsme rozkrojili a odstranili
z nich zrnka.

Panenky na talíři přelijeme výpekem, obložíme vínem nebo zeleninou se šunkou a podáváme s hranolky nebo opékanými brambory.

Místo panenek můžeme použít dobře naklepané a odleželé maso z vepřové kýty nebo telecí maso.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Zapečené vepřové panenky

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online Největší zdravotnická soutěž v ČR učí ordinace komunikovat s pacienty online
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web