Zapečené vepřové panenky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřová panenka
    • 2
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      sklenice víno
    • 100
      g sýr
    • 100
      g šunka
    • 1
      ks hroznové víno hrozen nebo několik růžiček květáku
    • brokolice nebo několik kousků Chřestu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z vepřové panenky nakrájíme plátky, velmi jemně je naklepeme, osolíme, opepříme a na směsi másla a oleje po obou stranách osmahneme.
2
Zbylý tuk vlijeme do pekáčku nebo kastrolu, rozložíme osmažené plátky masa, přelijeme je vínem, posypeme strouhaným sýrem a nudličkami šunky a v horké troubě zapečeme.
3
Ke konci zapékání vsypeme vinné bobulky, které jsme rozkrojili a odstranili
4
z nich zrnka.
5
Panenky na talíři přelijeme výpekem, obložíme vínem nebo zeleninou se šunkou a podáváme s hranolky nebo opékanými brambory.
6
Místo panenek můžeme použít dobře naklepané a odleželé maso z vepřové kýty nebo telecí maso.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.