Zapečené vepřové kotlety na smetaně

Hodnocení:

Moje:

210 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      ks smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • podravka
    • paprika - sladká
    • olej
    • nakládané okurky
    • 2
      ks cibule
    • sýr
    • 2
      ks brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vepřové kotlety naklepané,osolené a napepřené orestujeme na pánvi a odložíme na talíř bokem. Do předem vymazaného pekáče vložíme vrstvu předem oloupaných brambor pokrájených na plátky asi půl cm. Vrstvu brambor jemně osolime, opepříme, poprášíme paprikou a trochou podravky.
2
Dále následuje vrstva cibule pokrájené na kolečka, na kterou poklademe řídkou vrstvu též na plátky pokrájených kyselých okurek. Na okurky položíme již předem orestované 2 kotlety, na které opět poklademe vrsvu na kolečka nakrájené cibule.
3
Dále opět klademe jako od začátku brambory, sůl, pepř, podravku s paprikou, cibuli, okurky, další 2 orestované kotlety, opět okurky, cibuli a na posledy vrstvu brambor. Zalijeme to celé smetanou a vložíme do předem vyhřáté trouby o teplotě 180 °C na 70-80 minut. Po uplynulé době vyjmeme pekáč z trouby a posypeme strouhaným sýrem a opět vložíme zpět na 2-3 minuty, než se sýr rozpustí a jídlo je hotovo a můžeme podávat.
4
Poznámka: lepší je používat pekáč ze sklovarného materiálu s víkem.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.