Autor:

Zapečené vepřové kotlety

Střední
Ingredience
Vepřové kotlety  
Brambory  
Šlehačka  
Tvrdý sýr  
Šunka  
Cibule  
Pórek  
Česnek  
Sůl  
Majoránka  
Oregáno  
Tymián  
Mletý kmín  
Nové koření  
Pepř mletý  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Pekáč vymažeme máslem, navrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou.

Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby.

Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku.

Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct.

Těsně před vytažením z trouby posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Německo: Panenka se šalotkou Víno v kuchyni - 4 vybrané recepty ze čtyř zemí Články z

Komentáře k receptu: Zapečené vepřové kotlety

Komentáře

  1. Jiří Šara   24.01.2010 | 11:44 | reagovat |

    Má dotaz kam se dává ten česnek v postupu neni

  2. M S   06.09.2008 | 10:16 | reagovat |

    Ač neznám autora, odpovídám Radce - brambory se používají syrové. Tento recept znám v trošku jednodušší verzi, a to "brambory - maso - šlehačka" + sůl, pepř; vrstvím pak syrové brambory nakrájené na plátky s masem pokrájeným na proužky až do vyčerpání surovin - průběžně kořením, přičemž poslední vrstvou jsou brambory, nakonec zaliji smetanou na šlehání, přiklopím a 45 min. "dusím" v troubě, na posledních 15 min. odklopím a zapékám do zčervenání vrchní vrstvy brambor. Celkově to zabere cca 1,5 hod., jelikož 1 hod. zapékám v troubě, a na přípravu počítám cca 30 min.

  3. Radka   24.01.2006 | 16:01 | reagovat |

    Brambory musí být už uvařené? Můžu poprosit někoho jak dlouho tohle všechno trvá. Jsem menší začátečník

  4. Sabina   25.11.2005 | 20:41 | reagovat |

    Chci znát autora.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené Zítra je mezinárodní den palačinek: Udělejte si čokoládové nebo zapečené
Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone Oscar 2017: Narážky na Trumpa i Ivanku, roztančený sál a dojatá Emma Stone
Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize Seriál Ulice: Podívejte se, jak šel čas s Liškovými, které brzy čeká krize
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web