Autor:

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Střední
Porce: 4
Ingredience
Rýže Parboiled
muze byt i celozrnna
250 g
Mleté maso - hovězí 300 g
Mleté maso - vepřové 200 g
Cibule 1 ks
Mrkev
vetsi
1 ks
Řapíkatý celer
2 rapiky bez listu
2 ks
Česnek 1 stroužek
Červené víno 200 ml
Rajčatové pyré
3-4 lzice
3 lžíce
Strouhaný parmazán
nekolik lzic
 
Bešamel
800 ml mleka, lzice masla, vrchovata lzice hladke mouky, sul, spetka muskatoveho orisku
 
Bobkový list 1 ks
Fenyklová semínka
1/2 lzicky
 
Bazalka
cerstva, hrst listku
 
Máslo  
Panenský olivový olej  
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z rýže

Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.

Připravíme si bešamel. Do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout.

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a osmažíme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer a celý česnek). Po chvíli přidáme maso, osolíme a za stálého míchání necháme osmahnout. Musí se nám odpařit všechna tekutina, kterou maso pustí. Pak zalejeme vínem, přidáme rajčatové pyré, bobkový list, fenyklová semínka, promícháme a necháme odpařit všechnu tekutinu. Případně dosolíme, odstranime bobkovy list a strouzek cesneku.

V míse smícháme rýži, maso, 3/4 bešamelu, 3-4 lžíce parmezánu, lístky bazalky. Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme trochou parmezánu a zapečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut, povrch nám musí hezky zezlátnout. Po upečení necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Špenátové rolky s lososem Recepty na víkend - jarní dobroty ze špenátu Články z

Komentáře k receptu: Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Komentáře

  1. girlska   27.02.2017 | 18:14 | reagovat |

    Dělala jsem bez bešamelu a taky dobrý :)

  2. pippiva   17.07.2013 | 22:29 | reagovat |

    Pro Annu: Klidně můžete použít Carnaroli, já používám rýži Parboilet, jelikož ji mé děti preferují a to i u klasických italských risott. ;-)

  3. Jitka   17.07.2013 | 17:54 | reagovat |

    Lepší rizoto jsem nejedla, výborné!!! :-)

  4. Anna   08.05.2013 | 16:19 | reagovat |

    Kdyz se jedna o risotto,nebylo by lepsi pouzivat Carnaroli?

  5. Radka   27.03.2013 | 17:26 | reagovat |

    vyborne, dekuji :))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web