Autor:

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Střední
Porce: 4
Ingredience
Rýže Parboiled
muze byt i celozrnna
250 g
Mleté maso - hovězí 300 g
Mleté maso - vepřové 200 g
Cibule 1 ks
Mrkev
vetsi
1 ks
Řapíkatý celer
2 rapiky bez listu
2 ks
Česnek 1 stroužek
Červené víno 200 ml
Rajčatové pyré
3-4 lzice
3 lžíce
Strouhaný parmazán
nekolik lzic
 
Bešamel
800 ml mleka, lzice masla, vrchovata lzice hladke mouky, sul, spetka muskatoveho orisku
 
Bobkový list 1 ks
Fenyklová semínka
1/2 lzicky
 
Bazalka
cerstva, hrst listku
 
Máslo  
Panenský olivový olej  
Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Mleté, Z rýže

Rýži vložíme do vroucí osolené vody s kapkou oleje a uvaříme téměř doměkka. Po uvaření slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.

Připravíme si bešamel. Do kastrůlku dáme mléko a pomalu za stálého míchání přidáváme kašicku z mouky (tu jsme si předem řádně rozmíchali v části mléka), přidáme máslo, trochu muškátového ořísku, osolíme a na mírném ohni přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud jemně nezhoustne. Necháme vychladnout.

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a kousek másla a osmažíme nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, cibuli, celer a celý česnek). Po chvíli přidáme maso, osolíme a za stálého míchání necháme osmahnout. Musí se nám odpařit všechna tekutina, kterou maso pustí. Pak zalejeme vínem, přidáme rajčatové pyré, bobkový list, fenyklová semínka, promícháme a necháme odpařit všechnu tekutinu. Případně dosolíme, odstranime bobkovy list a strouzek cesneku.

V míse smícháme rýži, maso, 3/4 bešamelu, 3-4 lžíce parmezánu, lístky bazalky. Směs dáme do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme zbytkem bešamelu, zasypeme trochou parmezánu a zapečeme v předehřáté troubě na 200°C po dobu cca 30 minut, povrch nám musí hezky zezlátnout. Po upečení necháme chvíli odpočinout a můžeme podávat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Babiččiny třešňové kuličky Nejlepší recepty z třešní: Babiččiny třešňové kuličky Články z

Komentáře k receptu: Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Komentáře

  1. pippiva   17.07.2013 | 22:29 | reagovat | závadný

    Pro Annu: Klidně můžete použít Carnaroli, já používám rýži Parboilet, jelikož ji mé děti preferují a to i u klasických italských risott. ;-)

  2. Jitka   17.07.2013 | 17:54 | reagovat | závadný

    Lepší rizoto jsem nejedla, výborné!!! :-)

  3. Anna   08.05.2013 | 16:19 | reagovat | závadný

    Kdyz se jedna o risotto,nebylo by lepsi pouzivat Carnaroli?

  4. Radka   27.03.2013 | 17:26 | reagovat | závadný

    vyborne, dekuji :))

  5. polmari   30.09.2011 | 7:05 | reagovat | závadný

    Česneku je celá jedna hlavička nebo stroužek?

    1. polmari   30.09.2011 | 7:11 | reagovat | závadný

      sorry, neumím číst, už mi to došlo =-O

      1. pippiva   30.09.2011 | 13:44 | reagovat | závadný

        Mate pravdu, ja jsem to opravila, ma byt 1 strouzek. ;-)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web