Autor:

Zapečené řízky z mletého masa

Střední
Ingredience
Mleté maso 1/2 kg
Vejce 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Mletý kmín  
Provensálské koření  
Hladká mouka  
Strouhanka  
Olej  
Cibule  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Do mísy k mletému masu dáme jedno celé vejce, na drobno nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Vše dobře smícháme, tvoříme „řízky“ velké dle vlastního uvážení, které obalíme klasicky v trojobalu (Já dělám větší, na 500g masa mi vychází cca 6 řízků). Obalené řízky nejprve osmažíme na pánvi a poté je dáme do pekáčku, přidáme olej z pánve a vodu tak aby byli z poloviny ve vodě, přiklopíme a dáme do předem vyhřáté trouby péct při 200°C asi 15 - 20 minut.

Poté řízky vyndáme a omáčku trochu zahustíme hotovou tmavou jiškou a ochutíme dle chuti (např. lžičku vegety), řízky vrátíme zpět.

Jako příloha je vhodná bramborová kaše.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Banica Ochutnejte Bulharsko Články z

Komentáře k receptu: Zapečené řízky z mletého masa

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web