Zapečené řízky z mletého masa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kyana

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg mleté maso
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • provensálské koření
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • olej
    • cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy k mletému masu dáme jedno celé vejce, na drobno nakrájenou cibuli a koření dle chuti. Vše dobře smícháme, tvoříme "řízky" velké dle vlastního uvážení, které obalíme klasicky v trojobalu (Já dělám větší, na 500g masa mi vychází cca 6 řízků). Obalené řízky nejprve osmažíme na pánvi a poté je dáme do pekáčku, přidáme olej z pánve a vodu tak aby byli z poloviny ve vodě, přiklopíme a dáme do předem vyhřáté trouby péct při 200°C asi 15 - 20 minut.
2
Poté řízky vyndáme a omáčku trochu zahustíme hotovou tmavou jiškou a ochutíme dle chuti (např. lžičku vegety), řízky vrátíme zpět.
3
Jako příloha je vhodná bramborová kaše.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.