Zapečené mleté maso

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 5
      stroužek česnek 3-5
    • olej
    • rajčata
    • paprika
    • cibule
    • mrkev
    • brambory
    • mléko
    • máslo
    • sůl
    • tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté maso osmahneme na cibulce a oleji, přidáme rajský protlak, zeleninu pokrájenou na kousky a prolisovaný česnek podle chuti a dusíme do měkka.
2
Mezitím uděláme bramborovou kaši, měla by být řidší než běžná přílohová.
3
Do pekáčku dáme masovou směs, zalijeme kaší, posypeme sýrem a zapékáme cca 20-30 minut.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    23. 11. 2009 20:20

    Varila jsem uz nekolikrat. Je to moc dobre.

  • Lucie F.
    Lucie F. |

    23. 11. 2009 20:20

    Uz jsem varila nekolikrat. Je to moc dobre.

  • Jana T.
    Jana T. |

    30. 3. 2009 22:21

    Moc dobré, dnes jsem dostala k obědu od snachy a je to na jedničku s hvězdičkou. Určitě taky připravím.

  • Šárka Šnajdrová
    Šárka Šnajdrová |

    6. 11. 2008 11:35

    dneska jsem to uvařila. Bylo to dobré i když se mi to na talíři rozpadlo.

  • Iveta Trochová
    Iveta Trochová |

    25. 3. 2008 17:24

    Vařila jsem a je to výborné a hlavně to tak zachutnalo dětem, že už to máme na běžném jídelníčku! Děkuji

  • Petr Blazek
    Petr Blazek |

    16. 3. 2008 13:55

    Je to vyborne.Dal sem tam misto zeleniny pouze kapustu a nema to chybu:-)

  • Lenka S
    Lenka S |

    26. 10. 2007 19:30

    Ne,ne, samozřejmě je to teplé jídlo. Chtěla jsem jenom říct, že studené se to krájí líp, když něco od oběda zbude :)

  • Hela -
    Hela - |

    26. 10. 2007 18:07

    Domnívala jsem se, že je to teplé jídlo. To si to mám nechat vystydnout, nakrájet a znovu ohřát?

  • Lenka S
    Lenka S |

    26. 10. 2007 17:45

    Finta je velmi jednoduchá - musíte to nechat vychladnout. Studené se to krájí krásně jako buchta, horké se to rozsypává. Tak je to s většinou zapečených pokrmů.

  • Tomáš Nowak
    Tomáš Nowak |

    26. 10. 2007 14:40

    Zkoušel jsem to. Chutnalo mi to, ale rozhodně mi to tak nedrželo pokupě jako na obrázku. Je na to nějaká finta?

  • Jolana
    Jolana |

    7. 8. 2007 21:09

    Recept chci vyzkoušet, ale u některých ingrediencí chybí množství. Pro začínající kuchařku je to moc důležité. Jak velký rajský protlak? A kolik kusů rajčat, papriky a mrkve? Děkuji.

  • Lucia
    Lucia |

    6. 8. 2007 12:47

    je to výborné,ještě je taky dobré dát na masovou směs vymačkané kysané zeli a na to tu bramborovou kaši!

  • Anonym
    Anonym |

    31. 3. 2007 19:07

    Výborné, dnes jsme měli k obědu s okrukovým salátem. Posypala jsem parmezánem.

  • Mil.R
    Mil.R |

    30. 3. 2007 08:29

    tak to skusím,je to zajímavé.prosím jakou zeleninu tam dáváte syrovou nebo vařenou?díky M

  • liba fresserova
    liba fresserova |

    29. 3. 2007 17:47

    jdu na to jsem zvědavá

  • Anonym
    Anonym |

    24. 8. 2006 08:00

    výborné,,,,,,,znám právě z anglie.

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    11. 8. 2006 14:35

    V Anglii je tento pokrm velmi obliben. Rika se mu bud Cottage pie [hovezi maso] nebo Shepherd pie [jehneci maso].