Zapečené mašličky se špenátem a mletým masem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení těstoviny mašličky Panzani
    • 2
      balení špenátový protlak - mražený
    • 750
      g vepřové maso
    • 300
      g slanina 200-300
    • 2
      ks cibule větší
    • 1
      ks česnek palička
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g eidam sýr 45%
    • 2
      dl mléko
    • olej nebo sádlo - na vymazání pekáče
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme mašličky, slijeme, necháme okapat. V hrnci rozpustíme špenát a dochutíme drceným česnekem (cca 6 stroužků) a solí, můžeme zjemnit trochou mléka. Na hluboké pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibulku, přidáme slaninu na kostičky a k tomu mleté maso. Okořeníme dle chuti. Restujeme mícháme maso, až je "sypké". Odstavíme a necháme trošku vychladnout.
2
Uvařené mašličky (mašličky proto, že jsou "vzdušné") vysypeme do většího vymazaného pekáče, zakápneme olejem, přidáme dalších asi 6 rozdrcených stroužků česneku a pořádně promícháme. Pak na mušle nasypeme maso a vylijeme špenát a zase pořádně promícháme. (Pro oko můžeme vrstvit těstoviny, špenát, maso, atd., ale chuťově lepší je tento mišmaš). Zalijeme vejci rozmíchanými s trochou mléka a dáme do trouby tak na 30 minut, než se vejce srazí. Potom posypeme strouhaným sýrem a zapečeme do hněda. Česneku se nebojte. Čím víc, tím líp.
Zařazení: Přílohy Těstoviny
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Dana Vlasáková
    Dana Vlasáková |

    6. 2. 2010 21:33

    Dnes jsme zkusili uvařit a musím říct, že je toto jídlo velice dobré. Osobně mi tedy přišlo chutnější před zapečením (smíchané těstoviny, špenát a maso - skvělá kombinace).Co se týká česneku, drželi jsme se receptu a opravdu jsme nešetřili a nyní už vím, že příště bude stačit méně (klidně cca 8 stroužků).