Zapečené masíčko

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek maso (kuřecí nebo krůtí prsa či plátky vepřové kýty)
    • 100
      g česnekový bok (nebo anglické slaniny)
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • grilovací koření
    • 1
      kelímek šlehačka
    • olej
    • sůl
    • 150
      g sýr uzený
    • 6
      ks brambory

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pekáček vytřeme olejem a naskládáme do něj vrstvu brambor, osolíme. Maso naklepeme, posypeme kořením a naskládáme na brambory. Na maso položíme plátky slaniny, zasypeme hrubě nakrájenou cibulí a česnekem. Navrch naskládáme vrstvu brambor, osolíme. Zalijeme šlehačkou a dáme přikryté péci do trouby (220 °C). Když jsou brambory téměř měkké, posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéci dozlatova.
2
Podáváme se zeleninovým salátem.
Zařazení: Maso Vepřové Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.